Enflasyon öncesi TÜİK yönetmeliğinde kritik değişiklik kararı Resmi Gazete'de yayımlandı!

Piyasalar açıklanacak Mart ayı enflasyonu ve Nisan 2023 resmi kira artışı zam oranı için geri sayıma başlarken TÜİK hizmet birimleri yönetmeliğinde bazı değişiklikler yapıldı.

Enflasyon öncesi TÜİK yönetmeliğinde kritik değişiklik kararı Resmi Gazete'de yayımlandı! - 31 Mart 2023 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Hizmet Birimlerinin Kuruluş, Görev ve Yetkilerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yürürlüğe girdi. 

Türkiye İstatistik Kurumundan:

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI HİZMET BİRİMLERİNİN KURULUŞ, GÖREV VE YETKİLERİNE DAİR YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 7/5/2020 tarihli ve 31120 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Hizmet Birimlerinin Kuruluş, Görev ve Yetkilerine Dair Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi yürürlükten kaldırılmış, (f) ve (k) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“f) İşgücü İstatistikleri Daire Başkanlığı.”

“k) Dış İlişkiler Daire Başkanlığı.”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, (b) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki bent eklenmiş ve sonraki bentler buna göre teselsül ettirilmiştir.

“a) Tüketici fiyat hareketlerini izlemek amacıyla istatistik, gösterge üretmek ve endeks hesaplamak.”

“c) Hanehalkı tüketim harcaması istatistiklerini üretmek.”

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“İşgücü İstatistikleri Daire Başkanlığı

MADDE 11- (1) İşgücü İstatistikleri Daire Başkanlığının görevleri şunlardır:

a) Hanehalkı işgücü istatistiklerini üretmek.

b) İstihdam, işgücü maliyeti, kazanç yapısı ve ücret ile ilgili istatistikleri ve endeksleri üretmek.

c) Görev alanına giren konularda uluslararası standart ve metodolojik gelişmeleri izlemek ve çalışmalarında uygulamak.

ç) Görev alanına giren konularda ulusal ve uluslararası proje çalışmalarını yürütmek.

d) Başkan tarafından verilecek diğer görevleri yapmak.”

Yönetmelik bugün itibari ile yürürlüğe girerken yönetmeliği yürütme görevi ise Türkiye İstatistik Kurumu Başkanına verildi. 

Güncel Haberleri