Bugün Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan son duyuru ile birlikte farklı kadrolarda toplamda 4538 personel alımının yapılacağı açıklandı. İlana göre şartar ve detaylar belli oldu.
DİYANET İŞLERİ 4538 PERSONEL ALIMI YAPACAK!
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan son açıklama ile birlikte "Diyanet İşleri Başkanlığımız Taşra Teşkilatında (dini yüksek ihtisas, dini ihtisas, eğitim merkezleri, Kur'an kursları ile Kur'an kursu yurt ve pansiyonları) münhal bulunan 4/B sözleşmeli pozisyonlarda istihdam edilmek amacıyla 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar'ın Ek 2'nci maddesi çerçevesinde 2022 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) B grubu puan sırası esas alınarak ilan edilen boş pozisyonların üç katı kadar aday arasından Başkanlıkça yapılacak sözlü sınav sonucuna göre destek personeli ile koruma ve güvenlik görevlisi (silahsız) alımı yapılacaktır." şeklinde yapılan duyuru sonucunda personel alımı yapılacağı açıklandı.
BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan bu personel alım ilanına başvuru yapmak isteyen kişilerin sağlaması gereken belli başı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar ise şu şekilde verilmiştir;
A) Genel Şartlar
1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
2. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen genel şartları taşımak,
3. 2022 yılı KPSS (B) grubundan ön lisans mezunları için KPSSP93; ortaöğretim mezunları (Lise veya dengi okul) için KPSSP94 puan türünden en az 50 puan almış olmak,
4. Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
5. Son başvuru tarihi itibarıyla18 yaşını doldurmuş olmak,
6. Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak,
7. Görevini devamlı yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak
Özel Şartlar
NASIL BAŞVURU YAPILIR?
Bakanlık üzerinden yapılacak olan bu alımlar için 26.04.2023 tarihi ile 05.05.2023 tarihleri arasında kişilerin Diyanet işleri Başkanlığı'nın resmi internet adresi üzerinden başvuru yapması gerekmektedir.