Diyanet İşleri Başkanlığı 20 mühendis alacak! Son gün 12 Mayıs

Bugün Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan son duyuru ile birlikte toplamda 20 mühendis alımının yapılacağı açıklandı. Şartlar ve detaylar belli oldu.

Mühendislik kadrosundan iş bulmak isteyen kişiler için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklama yapıldı. Gelen açıklama ile birlikte üniversitelerin belirli mühendislik bölümlerinden mezun olan 20 kişinin Diyanet'e alınacağı açıklandı. 

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI 20 MÜHENDİS ALACAK! 

Bugün Diyanet tarafından yayımlanan son ilan ile birlikte merkez teşkilatında konumlanmak üzere toplamda 20 mühendisin alımlarının yapılacağı açıklandı. Bu kadrolar üzerinden başvuru yapmak isteyen kişilerin sağlaması gereken şartlar ve detaylar ise belli oldu. 

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinin (A) bendindeki genel şartları taşımak,

2. Üniversitelerin yukarıdaki tabloda belirtilen lisans düzeyindeki ilgili bölümlerinden veya bu bölümlere eş değerliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilmiş bölümlerden mezun olmak,

3. 2022 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının KPSSP3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak gerekmektedir. 

SINAV KONULARI NELERDİR?

Yukarıda verilen başvuru şartlarının yanı sıra kişilerin kadrolara girebilmek için sınava tabii tutulması gerekmektedir. Dİyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ise yapılacak olan sınavda konu dağılımları şu şekilde belirlendi;

a) Mesleki bilgi düzeyi (60 puan),

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (10 puan),

c) Liyakati, özgüveni, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu (10 puan),

d) Genel kültürü ve genel yeteneği (10 puan),

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı (10 puan)

BAŞVURU TARİHİ VE YERİ 

Mühendislik kadrolarına girmek isteyen kişiler için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan duyurularda "Başvuru şartlarını taşıyan adayların bizzat kendileri tarafından 02.05.2023 12.05.2023 (saat 16:30) tarihleri arasında DİBBYS programı üzerinden "sinav.diyanet.gov.tr" adresi aracılığı ile yapılacaktır." şeklindeki açıklama ile birlikte sınavın nerede ve ne zaman yapılacağından bahsedildi. 

Güncel Haberleri