Depremden kaç kişi kurtarıldı?

Meydana gelen deprem Türkiye'yi derinden sarsarken ölü sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.

6 Şubat tarihinde sabah saatlerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki Kahramanmaraş merkezli deprem fay hattının kırılması sonucu meydana gelirken çevre 10 ilde büyük bir yıkımı da beraberinde getirdi. 10 ilde yıkıma neden olan deprem birçok binanın enkaza dönmesine neden olurken enkaz altında pek çok kişi kaldı. Enkaz altında kalan vatandaşları arama kurtarma çalışmaları hala sürmeye devam ederken depremin 14. gününde de mucizelere tanıklık edilmesi bekleniyor. 

DEPREMDEN KAÇ KİŞİ KURTARILDI?

Meydana gelen deprem Türkiye'yi derinden sarsarken ölü sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Tüm dünya gündemine gelen Kahramanmaraş merkezli deprem acı görüntüleri de beraberinde getirirken yıkımın meydana geldiği illerde vatandaşlar acılı bekleyişlerini sürdürmeye devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşların sayısı araştırılmaya devam ederken kaç kişinin enkaz altından kurtarıldığı da merak ediliyor. Peki depremden kaç kişi kurtarıldı. 

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay illerinde de büyük bir yıkımın meydana gelmesine neden oldu. Çevre 10 ilde acılı haykırışlar depremin ilk gününden bu yana devam ederken enkaz altından kaç kişinin kurtarıldığı merak edildi. Depremde hayatını kaybeden vatandaşların sayısı 40 bin 642 olurken depremden kurtarılan kişilerin sayısı bilinmiyor. 

Güncel Haberleri