Deprem bu sefer Karadeniz'i salladı! Samsun fay hattı altında mı, deprem olabilir mi belli oldu

Türkiye'de dün gece yarısı saatlerinde Karadeniz açıklarında deprem meydana geldi.

Deprem bu sefer Karadeniz'i salladı! Samsun fay hattı altında mı, deprem olabilir mi belli oldu - Türkiye'de dün gece yarısı saatlerinde Karadeniz açıklarında deprem meydana geldi.

Karadeniz'de ortalama 7 dakika arayla gerçekleşen iki deprem ile Samsun tarafı sallandı. Samsun açıkları olarak belirtilen deprem büyüklüğü ise 3.3 ve 3.6 olarak ölçüldü.

Karadeniz bu depremler ile peş peşe sarsılırken saat 23:24'te gerçekleşen ilk depremin yerin 11.1 km derinliğinde gerçekleştiğini ifade ederken saat 23.31'de gerçekleşen 3.6 büyüklüğünde ki depremin ise yerin 8.6 km derinliğinde gerçekleştiği ifade edildi.

SAMSUN FAY HATTINDA MI?

Samsun, Kuzey Anadolu Fay(KAF) hattı bölgesinde ve 2-3. deprem bölgesi kuşağında yer alıyor. 

Kaçıncı riskli bölge olduğu anlaşılan Samsun'un Ladik tarafından geçen fay hattı yaşanan depremler sonrasında ise tüm şehirlerden hissediliyor.

Güncel Haberleri