Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyenler için başvurular yarın başlıyor!

14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmak isteyen kişiler için başvurular yarın başlıyor.

14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında merak edilenlerin artmasının ardından Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan kişilerin yanı sıra siyasi partiler arasında kurulan ittifaklar da belirlenmeye başladı. Yüksek Seçim Kurulu tarafından son dönemde hemen hemen her gün Resmi Gazete'de yayımlanan kararlar ile seçim sürecinde yapıalcaklar hakkında genelgeler yayımlandı. 

Bu genelgelerde seçim sürecinde yapılacakların yanı sıra Cumhurbaşkanı adaylarının bu süreci nasıl yönetecekleri konusunda da pek çok açıklama yapıldı. Son olarak adayların alabilecekleri maddi destekler konusunda da yayımlanan genelgede detaylara yer verildi. 

BAŞVURULAR YARIN BAŞLIYOR! 

Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen kişiler için yayımlanan bu son duyuru ile birlikte başvuruların yarın itibariyle başlayacağı öğrenildi. Yüksek Seçim Kurulu tarafından 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine aday olacak olan kişi ya da partilerin yarın başlayacak olan başvurular ile birlikte kurula giderek başvurularını onaylatmalarının gerektiği ifade edildi. 

Edinilen bilgilere göre Yüksek Seçim Kurulu'na yapılacak olan adaylık başvurusuna göre adaylık için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerin 20 Mart saat 17.00'a kadar aday olması gerektiği, siyasi partilerce adaylığını ilan edecek olanların ise 23 Mart saat 17.00'a kadar adaylık işlemlerini tamamlaması gerektiği ifade edildi. 

Seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyen kişilerin toplamda 100 bin adet imza toplması gerektiği ifade edildi. Kesin adayların 31 Mart'ta Resmi Gazete'de ilan edileceğinin bildirilmesinin yanı sıra bu imzaların ise 22 Mart ile 27 Mart tarihleri arasında toplanacağı öğrenildi. 

Güncel Haberleri