Yeni düzenlemeyle birlikte hükümlüler, tahliyelerine bir ay kala İŞKUR iş ve meslek danışmanlarıyla bire bir görüşme yaparak çalışma hayatına hazırlık sürecine başlayacak.
Bakan Tunç’un açıklamasına göre, Adalet Bakanlığı ile İŞKUR arasında imzalanacak yeni protokol kapsamında ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde doğrudan danışmanlık hizmeti verilecek.
AMAÇ: TEKRAR SUÇ İŞLEMENİN ÖNÜNE GEÇMEK
Bakan Tunç, bu adımın yalnızca işsizlik sorununu değil, aynı zamanda tekrar suç işleme riskini de azaltmayı hedeflediğini vurguladı. Uygulama, hükümlülerin tahliye sonrası karşılaştıkları uyum sorunlarının aşılmasına ve sosyal hayata daha sağlıklı entegrasyonlarına katkı sağlayacak.
Danışmanlık hizmetiyle hükümlülere bireysel becerilerine uygun iş alanları önerilecek, CV hazırlama ve iş görüşmesi teknikleri gibi temel bilgiler sunulacak. İŞKUR danışmanlarının yerinde hizmet verecek olması ise erişimi kolaylaştırarak sürecin etkinliğini artıracak.
TOPLUMA KAZANDIRMA SÜRECİ GÜÇLENİYOR
Adalet Bakanlığı, bu yeni iş birliği protokolüyle hükümlülerin topluma kazandırılmasına yönelik önemli bir adım daha atmış oldu. Ceza infaz sürecinde kazanılan mesleki becerilerin, serbest hayatta sürdürülebilir bir işe dönüşmesi için destekleyici mekanizmalar artık daha güçlü şekilde devrede olacak.