Brusella Nedir? Bulaşma Şekli ve Tedavisi Nedir?

Enfeksiyon olarak bilinen ve daha çok hayvansal gıdalar ile kişilere bulaşan bu hastalık birçok farklı şekilde kişilere bulaşabilmektedir.

Brusella hayvansal gıda olarak bilinen et, süt gibi gıdalara aracılı ile insanlara bulaşan ancak bazı kişilerin hava yolu ile de bu tür sorunlara maruz kaldığını görmek mümkün olmaktadır. Tanı süreci oldukça zorludur. Bunun en temel nedeni başka hastalıklar ile belirtileri arasında benzerliklerinin var olmasından kaynaklanmaktadır.

Brusella Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Oldukça etkili ve kolayca yayılımının mümkün olmasından kaynaklı olarak belitlerini doğru bir şekilde bilmek ve bu şekilde tedavi sürecinin oluşmasını sağlamak her zaman önemlidir. Belitleri arasında şunlar bulunmaktadır:

  • Şiddetli baş ağrısı
  • Eklem bölgelerinde istenmeyen ağrılar
  • Sürekli terleme hissi
  • Kişide halsizlik durumu
  • Anlamsız titreme
  • Yemekten kaçınma
  • Ani gelen ateş

Brusella hastalığının belirtileri birçok hastalık ile benzerlik göstermektedir. Ancak en temel belirgin hali ile grip ile karıştırılmaktadır. Bu hastalığın mevcut olup olmadığını anlamak amacıyla doktor tedavisine başvurulmalı ve mutlaka kan testi yapılmalıdır. Bu şekilde daha kolay tespit edilebilecektir.

Brusella Hastalığı Ne Şekilde Bulaşmaktadır?

Bu hastalık hayvansal gıdalar aracılığı ile kişilere bulaşmaktadır. Hava yolu ile de nadir de olsa bulaşması söz konu olmaktadır. Bulaşma sürecinde kişilerin çiğ süt ürünleri tüketmesi bu duruma neden olan en belirgin olarak sayılabilecek özellik olarak sayılabilmektedir. Bununla birlikte az da olsa hava yolu ile bulaşması mümkün olabilmektedir. Ayrıca direkt temas yolu ile de bulaştığı görülmektedir.

Brusella Hastalığının Tedavisi

Tedavi süreci her zaman oldukça önemli olan bu hastalık için kişilerin doktorlar tarafından öncelikle tanı konmasına yardımcı olması ve daha sonra tedavi sürecine sahip olması gerekmektedir. Tedavi için öncelikli olarak antibiyotik tedavisi önerilmektedir. Bu ilacın altı ay gibi bir süre kullanılması ve gereken özenin gösterilmesi oldukça önemlidir. Çünkü gereken özen gösterilmediği takdirde hastalık kişinin vücudunda kronik bir hale gelebilmekte ve sürekli tekrarlama riskinin oluşmasına neden olabilmektedir. Brusella hastalığının tedavisi için gerekli önlemlerin alınması ve doktorun reçetesine uyulması gerekmektedir.

Güncel Haberleri