Bakan Nebati kentsel dönüşüm için 3 ayrı modeli açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kentsel dönüşüm için üzerinde çalışılan 3 farklı modeli açıkladı.

Bugün Şanlıurfa Valiliği ile AFAD Koordinasyon merkezinde toplantı düzenleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Şanlıurfa'da gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm sürecini açıklandı. Yaptığı açıklamalarda 3 farklı modelin olduğundan bahseden Bakan Nebati, bu süreç içerisinde gerekli olan finansman modelleri hakkında da konuştu. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM MODELLERİNİ AÇIKLADI! 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, "Birinci modelde konut üreticisi ile anlaşan bağımsız bölüm sahiplerine piyasaya göre çok uygun koşullarda kredi kullandırarak kentsel dönüşümü teşvik edeceğiz. İkinci modelimizdeyse ada bazlı kentsel dönüşüm kapsamında konut üreticilerini teşvik edeceğiz. Üçüncü modelimiz de özellikle kiralık konut arzını artırmaya yöneliktir.

Model kapsamında üretilen kiralık konutlar, öncelikle kentsel dönüşümde riskli yapı malik ve kiracılarına hizmet sağlayacaktır. kiralama tutarları ve kira artışları kamu otoritesi tarafından belirlenecek ve kira tavanı uygulaması yapılacaktır." ifadeleri ile önümüzdeki süreci açıkladı. 

Tüm bunların yanı sıra da depremden etkilenen illerde esnaflara 12 ay geri ödemesiz bir şekilde 250 bin TL yardımda da bulunacağı ifade edilmiş oldu. 

Güncel Haberleri