Aktarılan son dakika haberine göre Kuzey Ege Denizi’nde etkisini gösteren hava şartları sebebi ile Gökçeada ve Bozcaada’da yapılması planlanan tarifeli seferlerin hepsi iptal edildi. Bununla birlikte İstanbul ve Bursa arasında da yapılacak olan deniz seferleri de hava şartları sebebi ile iptal edildi.
GESTAŞ DUYURDU
Sabah saatlerinde Çanakkale Boğazı ile adalar arasında sefer yapan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. önemli bir açıklama yapıt. Olumsuz hava koşulları sebebi ile Gökçeada ve Bozcaada hattı arasındaki seferler, olumsuz hava koşulları sebebi ile iptal edildi.
AÇIKLAMA GELDİ
Konuya ilişkin seferlerin iptal edildiğini duyuran Gestaş, yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Kabatepe-Gökçeada hattında, tarifemizde bulunan planlı tüm seferlerimiz olumsuz hava şartlarından dolayı iptal edilmiştir. Geyikli-Bozcaada hattında, tarifemizde bulunan planlı tüm seferlerimiz olumsuz hava şartlarından dolayı iptal edilmiştir"
İSTANBUL BURSA ARASIDA İPTAL EDİLDİ
Bir diğer açıklama da Bursa ve İstanbul arasında sefer yapan BUDO da seferlerin iptal edildiğini duyurdu. BUDO, resmi web sitesinde yaptığı açıklamasında şu seferlerin iptal edildiğini duyurdu:
“İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya), İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Armutlu (İhlas) ve Armutlu (İhlas)-Bursa (Mudanya)”
Olumsuz hava koşullarının hafiflemesi ile bilrikte seferlerin yakın zamanda eski haline geleceği tahmin ediliyor.