Anketler ikinci tur için ne diyor? ORC araştırma yüzde 51,4 oy ile kazanan ismi açıkladı

Seçime yalnızca saatler kala pek çok vatandaş tarafından araştırma şirketleri tarafından elde edilen sonuçlar merak konusu oldu. ORC Araştırma son anket sonucunu açıkladı.

28 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan ve Türkiye'nin kaderini belirleyecek olan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine yalnızca saatler kaldı. Durum bu şekilde olunca da pek çok vatandaş tarafından kararsız seçmenler ile ilk turda Sinan Oğan'a oy veren adayların hangi isme daha çok yakın durduğunu merak etti. 

İKİ İSİM ARASINDA SEÇİM İKİNCİ TURA KALMIŞTI!

Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdroğlu arasında yapılacak olan ikinci tur seçimlerinden önce pek çok gelişme yaşanmıştı. İlk turda bir diğer Cumhurbaşkanı adayı olan Sinan Oğan tarafından açıklanan karar sonucunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ikinci turda destekleyeceği öğrenildi. ATA İttifakı'nda yer alan bir diğer parti başkanı Ümit Özdağ ile Kemal Kılıçdaroğlu ile imzaladıkları anlaşma sonucunda Millet İttifakı'na destek verdiğini ifade etti. 

Durum bu şekilde olunca da ATA İttifakı'nda yaşanan bu dağılımların yüzde 5'lik oy potansiyeline sahip olan seçmeni nasıl etkileyeceği ve de hangi Cumhurbaşkanı adayının kazanmaya daha yakın olacağı da merak konusu olmuştu. Konuya ilişkin merak edilenlerin artmasının ardından ORC Araştırma tarafından seçime saatler kala oy sonuçlarına göre hangi ismin ikinci turda kazanmaya daha yakın olduğu öğrenildi. 

O İSİM YÜZDE 51,4 İLE KAZANMAYA DAHA YAKIN OLACAK! 

ORC araştırma tarafından 24 Mayıs ile 25 Mayıs tarihleri arasında toplamda 28 ilde 3950 katılımcı ile yüz yüze anket gerçekleştirildi. Bu anketler soncuunda hem ikinci tur seçimlerinde hangi ismin kazanmaya daha yakın olduğu hem de kararsızların dağımları öğrenilmiş oldu. 

2. Tur Oy Tercihleri;

Recep Tayyip Erdoğan = %46,7

Kemal Kılıçdaroğlu = %48,1

Kararsız = %5,2

Kararsızların Orantısal Dağılımları 

Recep Tayyip Erdoğan = %49,2

Kemal Kılıçdaroğlu = %50,8

Kararsızların En Yakın Hissettikleri Aday

Recep Tayyip Erdoğan = %48,6

Kemal Kılıçdaroğlu = %51,4

Yapılan bu anket sonuçlarına bakılarak ikinci turda ORC Araştırma'ya göre kazanmaya daha yakın olan adayın Kemal Kılıçdaroğlu olduğu açıklandı. Fakat oy oranlarının son dönemde yapılan anketlere göre de oldukça yakın çıkması pek çok vatandaş tarafından tahmin etmesi zor bir konu olarak yorumlandı.

Güncel Haberleri