2023 senesinin başından itibaren pek çok vatandaş tarafından altının ne zaman yükseleceği ve yatırım yapmak için doğru zamanın ne olduğu konusunda merak edilenler artmıştı. Özellikle de seçimin ardından altın ve dolarda nasıl bir değişimin yaşanacağı en çok merak edilenler arasında yer almıştı. Bugün Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından yapılan açıklama ile birlikte altın, dolar ve borsada yaşananlara değinildi.
DOLARIN BİR YATIRIM ARACI OLMADIĞINI SÖYLEMİŞTİM!
Yatırım yapmak isteyen vatandaşlar tarafından özellikle de sosyal medyadan Memiş'e pek çok soru yöneltilmişti. Bu sorularında doların yatırım aracı olarak nasıl değerlendirileceği sık sık yöneltildi. Memiş tarafından konu hakkında ise "Dolar tarafında çok sorular geliyor. Bu soruların gelme sebebi doları bir yatırım aracı olarak görmek. Doları bir yatırım aracı olarak görenlere üzülüyorum. Özellikle doların bir yatırım aracı olmadığını söylemiştim.
Dolardan uzaklaşın. Çünkü özellikle dolar endeksinden bahsediyorum. Dolar endeksinden haziran sonrası 92 - 94 seviyelerine kadar bir düşüş bekliyorum. Dolar endeksinde düşüş kaçınılmaz. Dolar endeksinin 104 seviyesi son viraj ve çıkış için son fırsat. Elinde dolar bulunanlar zarar edecek. Dolar kuru ağustos eylül ayında 25 lira görürse hani dolar düşecekti diyecekler. Şu anda 21 küsür olan dolar kurunun 24 lira olduğunu düşün... Senin en büyük kaybın zaman. Keşke sterlin, euro, ons altın alsaydım diyeceksin." şeklinde konuştu.
SON ALIM FIRSATI!
Hem yatırım amacı ile hem de yaz ayının gelmesi ile birlikte altın konusunda da merak edilenler artmıştı. Bu konuya ilişkin de yorumlarda bulunan Memiş, "Gram altın bin 306 lira seviyesinde. Ancak aradaki makas kapanmadı. Serbest piyasalarda bin 360 lira. Bu hafta haberlerde bir yanlış yapıldı. Altın fiyatlarında rekor görüldü haberleri yazıldı. Altın fiyatlarında rekor görülmedi tam aksine düşüş görüldü.
Gram altın serbest piyasalarda bin 319 lira seviyesine geldi. Bu rekor değil. ilk tur seçimlerde gram altın daha yüksekti ve o zaman rekor gördü. Bin 358 lira seviyesine gerilemişti. Yine burada devreye girdim benim için gram altın TL fiyatında bin 350 altı seviyelerinde rakam yok. Ons altında düşüş olabilir ancak dolar kurundan destekle gram altını bin 300 liranın altında görmek çok zor. Bin 300 bin 400 aralığı son alım fırsatı. Yaz aylarında gram altın TL bin 550 lira gelebilir." şeklinde vatandaşları uyardı.
EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan tüm ifadeler Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'e ait olup yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.