UTSO Yönetimi Teknopark’ı inceledi

UTSO Yönetimi Uşak Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Teknopark Uşak binasında incelemelerde bulundu.

Afyonkarahisar ve Uşak’ta bulunan iki yükseköğretim kurumu ortaklığında kurulan İlk Teknopark olma özelliğine sahip olan '' Teknopark Uşak''ta heyete Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş eşlik etti.

Firmaların Ar-Ge ve İnovasyon alanlarında çalışmalar yapabilmelerine olanak sağlayan teknoparkı gezen heyet, yatırım avantajları ve destekler konusunda bilgi aldı. Üniversite ve sanayi iş birliğiyle teknoloji gelişimine katkı sağlayacak Teknopark, Uşak ekonomisine önemli katkı sağlayacak.

AFYON UŞAK ZAFER TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ

01.04.2016 tarihinde yapılan ilk Yönetim kurulundan sonra proje kabulüne başlanmış, 20.07.2016 tarihinden itibaren girişimci firmalarla kira sözleşmeleri imzalanmaya başlanılmıştır. Afyon Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin bölge ilanından sonra imar tadilat işlemleri devam etmekte olup bu işlemlerin tamamlanmasının ardından bina yapımlarına başlanılarak alanların tamamında aktif olarak faaliyete geçecektir. Şu anda Zafer Teknopark Afyon Kocatepe Üniversitesi içerisinde yer alan 4613 m2 açık kapalı alana sahip Kampüs Teknopark’ta 15 ve 23’er m2 ofislerinde faaliyet göstermektedir.

Ekonomi Haberleri