TÜİK’in 3 Temmuz tarihinde açıkladığı enflasyon rakamları sonrasında memur ve emekli maaşları araştırma konusu oldu. Maaşlar belli olurken gözler en düşük emekliye maaşına çevrildi. En düşük emekli maaşı da 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye çıkarılacağı açıklandı.
En düşük emekli aylığı alınan kararla birlikte 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye çıkarıldı. Yapılan bu düzenleme ile birlikte 3,7 milyon emeklinin aylığı da otomatik olarak artacak. En düşük emekli maaşı 10 bin TL olan emekliler ağustos ayından itibaren 12 bin 500 TL’lik ödemelerini almış olacak.
Temmuz ayı için de 2 bin 500 TL’lik fark ödemesi yapılacak. Ödemenin bütçeye maliyetinin 33,2 milyar TL olduğu öğrenildi.
EMEKLİ MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve memurların maaş farklarının ne zaman yatacağı merak konusu oldu. Emekli Temmuz zam oranları Haziran ayının enflasyon rakamlarını açıklanmasının ardından yüzde 24,73 olarak duyuruldu. Temmuz ayı için maaşlar hesaplara yatırılmaya başlanırken, milyonların beklediği maaş farkı henüz hesaplara geçmedi.
Yaşanan bu gelişme sonrasında memur ve emekli maaş farklarının ne zaman yatacağı merak konusu oldu. Ödemeler temmuz ayına yetişmediği için ağustos ayında hem yeni maaşlar hem de maaş farkları yatırılacak.
AK PARTİLİ GÜLER AÇIKLADI
Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler en düşük emekli aylığı için, “Emeklilerimize asgari ödeme tutarını 12.500 TL'ye yükseltiyoruz. Asgari emeklilik tutarının artırılmasının bütçeye maliyeti 6 aylık dönemde 33,2 milyar TL”
Emekli zam için Hazine Bakanı ve Sosyal Güvenlik Bakanı çalışma yaptı. Çalışmanın detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu. Bu kararla birlikte en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olmuş oldu.