Para ve Erzak Yardımı için Nereye Başvurulur?

Para ve erzak yardımı, birçok kurum tarafından verilen ve ihtiyaç sahibi kişilerin yararlanabildiği yardımların başında geliyor. Günümüzde birçok kurum, vakıf ya da dernek aracılığı ile para yardımı ya da erzak yardımı talebinde bulunabilmek mümkün.

Birçok insan nereden para ve erzak yardımı talep edebileceğini araştırıyor. Bu yazımızda ihtiyaç duymanız halinde para ve erzak yardımı için başvurabileceğiniz bazı kurumları derledik.

Belediyelerden Erzak Yardımı

Günümüzde birçok belediye ihtiyaç sahibi kişilere erzak yardımı yapmaktadır. Yardımlar gıda kolisi ya da kart ile erzak yardımı şeklinde olabildiği gibi aynı zamanda belediyeler aracılığı ile nakdi erzak yardımı alabilmeniz de mümkündür. Ancak yardım başvurularını ne şekilde gerçekleştirmeniz gerektiği şehirden şehre değişiklik gösterebilmektedir. Belediyeler kimi zaman kişisel olarak müracaat isterken kimi zaman ise telefon ya da internet üzerinden başvuru kabul edebilmektedir. Bağlı olduğunuz belediyeden başvurunuzu ne şekilde gerçekleştirmeniz gerektiğini öğrenerek gerekli evrakları teslim etmeniz halinde bulunduğunuz şehrin belediye erzak yardımlarından faydalanabilirsiniz.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV)

Size en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile hem para hem de gıda yardımı başvurusu yapabilmeniz mümkün. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları farklı ihtiyaç sahiplerine yönelik birçok yardım seçeneğine sahiptir. Tek sefere mahsus ya da belli zaman aralıkları için yardımlar yapılabilmektedir. Hangi yardım türüne ihtiyacınız varsa o yardım için başvuru talebinde bulunabilirsiniz. Herhangi bir Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı’na giderek gerekli belgeleri öğrenebilir, başvurunuzu kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Yapmış olduğunuz başvuruya istinaden durumunuza ilişkin inceleme gerçekleştirildikten sonra, ihtiyaç sahibi olduğunuzun anlaşılması halinde SYDV yardımlarına ilişkin talebiniz karşılanacaktır.

Muhtarlıklar ve Kaymakamlıklar

İhtiyaç sahipleri, bağlı oldukları muhtarlıklar ya da kaymakamlıklar aracılığı ile de başvurularını gerçekleştirebilir. Belediyeler çoğunlukla muhtarlıklar ile iletişim halinde olduğundan muhtarlıklara yapılan başvurular da belediyeler tarafından işleme alınabilmektedir. Başvuralar için hangi belgelere ihtiyacınız olduğunu bağlı olduğunuz muhtarlık ya da kaymakamlık aracılığı ile öğrenebilir, gerekli belgeleri teslim ettiğiniz takdirde para ve erzak yardımı başvurusu talebinde bulunabilirsiniz.

Ekonomi Haberleri