Merkez Bankası'nda köklü değişim! Görevden almalar ve yeni atamalar belli oldu!

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın göreve geldikten sonra kendi ekibini oluşturduğu bildirildi. Merkez Bankası’nda hangi görevden almalar ve atamalar yapıldı.

Türkiye’de ekonomi yönetiminde köklü değişiklikler yapılmaya devam ediliyor. Seçim sonrasında Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanı olarak geniş yetkilerle ekonomi yönetiminin başına getirilmesi ile yapılan ilk işlerden birisi de Merkez Bankası Başkanı’nı değiştirmek olmuştu. Türkiye ekonomisinin bugün bedel ödemek zorunda kaldığı Aralık 2021 sonrasının Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu görevden alındı ve yerine Hafize Gaye Erkan getirildi. Şahap Kavcıoğlu ise hiç ara vermeden BDDK Başkanı olarak atandı. 

YENİ BAŞKAN A TAKIMINI TOPLADI!

Merkez Bankası Başkanı olan Hafize Gaye Erken göreve gelir gelmez A Takımı’nı kurmak için bazı kritik kararlar verdi. Merkez Bankası’nın üst yönetiminde görevden almalar ve yeni atamalar ile beraber Hafize Gaye Erken’ın A Takımı da kuruldu. Bunlar kamuoyuna çok yansımadı ama Merkez Bankası’nda yönetim önemli oranda değişti. 

KİMLER GÖREVDEN ALINDI?

Merkez Bankası’nda yeni başkan Hafize Gaye Erkan tarafından görevden alınanların kimler olduğu ortaya çıktı. Buna göre İdare Merkezi Genel Müdürü Gizem Uzuner, İdare Merkezi Genel Müdürü Harun Furkan Çarpadan, İdare Merkezi Uzmanı Nusret Erce Batur, İdare Merkezi Uzmanı Armağan Onur Damar ve İdare Merkezi Uzmanı Adem Kavlak görevlerinden alındılar. 

YENİ ATAMASI YAPILANLAR KİMLER?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yeni atamasını yaptıkları isimler de açıklandı. Buna göre İdare Merkezi Genel Müdürü olarak Emine Aslı Üvez, İdare Merkezi genel Müdür Yardımcısı olarak Fırat Bora Taş, İdare Merkezi Uzman Yardımcısı olarak Ömer Faruk Yüksel, İdare Merkezi uzman Yardımcısı olarak Yusuf Ali Ergin, İdare Merkezi Uzmanı olarak Muhammet Cahit Şimşek, İdare Merkezi Uzmanı olarak Ayşe Sıla Koç ve İdare Merkezi Uzmanı olarak Sevgi Sevim Tekin’in atamaları yapıldı. 

Merkez Bankası’nda Para Politikası Kurulu’nda ise herhangi bir değişiklik yapıldı. Bu kurulun üyelerini atama yetkisi Merkez Bankası Başkanı’nda değil Cumhurbaşkanı’nda bulunuyor. 

Ekonomi Haberleri