Kışladağ’da altın madeni üretime devam edecek mi?

Uşak’a bağlı Ulubey ve Eşme ilçeleri sınırlarında bulunan Kışladağ’da çalışmaları durduran TÜPRAG Metal Madencilik A.Ş. Nisan ayı içerisinde üretime yeniden başlayacağını açıkladı.

USAKGUNDEM.COM (ÖZEL HABER) Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, altın madeni ve üretimi sahasında ilave yatırımların devam ettiğini, yatırım çalışmalarının Nisan ayı içerisinde tamamlanarak üretime yeniden başlayacaklarını açıkladı.

Yılmaz imzalı basın açıklamasının tam metni şöyle:

TÜPRAG METAL MADENCİLİK A.Ş. BASIN AÇIKLAMASI 

“Şirketimizin sahip olduğu ve 2006 yılından beri üretimine devam eden Uşak ili Ulubey ve Eşme ilçeleri sınırında bulunan Kışladağ Altın Madeni, bilindiği üzere 27.3.2018 tarihi itibariyle, işletmenin açık ocağından çıkarılan cevherin, derinlere indikçe minerolojisinde gerçekleşen değişime istinaden, cevher işlenme sürecinde yönde testler yapma ve ilave bir bölüm eklemek kaydıyla yatırım yapma kararı almıştır. Geçen süre zarfında, varolan işletme sürecinin geliştirilebilmesi için metalurjik ve kimyasal mühendislik çalışmaları ve deneme üretimleri yapılarak, hali hazırda devam eden üretim sürecimizde yapılacak bazı yenileme ve ilavelerle, beklenen ve hedeflenen üretimin gerçekleştirilebileceği tesbitine varılmıştır. Bu sebeple Kışladağ Altın Madeni işletmesinin ileriye yönelik planlamasıyla ilgili olarak işletme sürecinin gerek mevcut ve gerekse ilave yatırımlarla devam etmesine karar verilmiştir. İçinde bulunduğumuz yılın Nisan ayına kadar, işletme sürecinde yapılacak yenilemeler için gerekli altyapı çalışmalarının hazırlanması ve akabinde çalışmaların Nisan ayı içerisinde bitirilerek, üretim sürecini hızlandırmaya yönelik hazırlıkların tamamlanması planlanmaktadır. Bu süre zarfında ilave yatırımlarla ilgili olarak deneme ve sondaj çalışmaları devam edecektir. Çok değerli kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederim. “

Mehmet YILMAZ 

Tüprag Metal Madencilik San. ve Tic. A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

Ekonomi Haberleri