İstanbul’da yaşayanlara yeni yıl öncesi büyük ŞOK! 2 bölgeye girişler PARALI OLACAK parasını veren girecek

İstanbul'da yaşayanları yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı! Girişlerin paralı olacağı ve bu şekilde trafik yoğunluğunun ciddi ölçüde azalması hedefleniyor. Peki, İstanbul'da hangi ilçelere girişler ücretli olacak? İşte merak edilenler!

Megakent İstanbul’un en önemli sorunlarının başında trafik geliyor. Trafik sorunlarının hızlı bir şekilde artması sonrasında İBB harekete geçerek önemli bir karar aldı. 2030 yılına kadar trafik yoğunluğunun azaltılması için pilot bölge olan Eminönü’ne girişler ücretli olacak! Bir diğer ücretli olacak adresin ise Kadıköy olduğu açıklandı. Peki, girişler ne kadar olacak?

AMAÇ TRAFİK YOĞUNLUĞUNU AZALTMAK

Trafik yoğunluğunun azalması için İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı devreye giriyor. Bu kapsamda ise trafik yoğunluğunun azaltılması için tıkanıklık fiyatlandırılması yapılacak. Araç kullanıcıları belirli bölgelere girmek için ücret ödemek durumunda kalacak. Bu şekilde trafik yoğunluğunun azaltılması amaçlanacak. Pilot bölge için Eminönü seçilirken, bir sonraki uygulamaya da Kadıköy dahil edilecek.

PARALI OLACAK

Trafik sıkışıklığını azaltabilmek adına “Tıkanıklık Fiyatlandırması” devreye girecek. Bu uygulama sayesinde özel araç kullanıcıları girecekleri bölge için ücret ödeyecek. Yaklaşık olarak 6 kilometrekarelik bölgede uygulama yapılacak. Mahallelerdeki ücretli otoparkları kullanacak olan vatandaşlar, kendi mahallelerindeki park için daha az ödeme yapılacak.

BİR SONRAKİ ADRES KADIKÖY

İstanbul’da ilk uygulama için Eminönü bölgesinin seçildiği belirtildi. Projenin hayata geçirilmesi ile 2030 yılında yüzde 10,1 2040 yılında ise yüzde 12,8 oranında bir rahatlama sağlanacağı tahmin ediliyor.

Projede ilk pilot uygulama Eminönü’nde yapılacak. Daha sonra ise uygulamanın Kadıköy bölgesine de dahil edilmesi planlanıyor.

Yakın zamanda uygulamaya geçirilmesi planlanan bu uygulama ile, standartlara uygun olmayan araçlar belirlenen alanları kullanamayacak. Kullanmak isteyenler ise ancak belirli bir ücret karşılığında kullanım sağlayabilecek.

Ekonomi Haberleri