İlk emekli, ikramiye şimdi asgari ücret! Kulislerde ki rakam sızdırıldı Cumhurbaşkanı talimatı verdi işte yeni ücret

Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından emekli maaşlarına ve ikramiyelere zam yapıldığı açıklanmıştı.

İlk emekli, ikramiye şimdi asgari ücret! Kulislerde ki rakam sızdırıldı Cumhurbaşkanı talimatı verdi işte yeni ücret - Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından emekli maaşlarına ve ikramiyelere zam yapıldığı açıklanmıştı. Mart ortasında maaşlara ara zam beklentisi seçim öncesi daha önce de konuşulurken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı yayında yaptığı açıklama sonrası maaşlar artırıldı.

Yapılan açıklamada en düşük emekli aylığının 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltildiği açıklandı. Bu süreçte emekli aylıklarına yüzde 27 oranında da zam gerçekleştirilirken emekli ikramiyelerine de zam açıklandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık. Bu akşam buradan güzel bir müjdeyi vermiş olayım. 7 bin 500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış bulunuyoruz, hayırlı olsun." ifadelerine yer verdi. 

İKRAMİYELERE 900 TL ZAM

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu tarafından da yapılan açıklama ile birlikte 1100 TL olan ikramiye ödemelerinin bu yıl 2000 TL olarak revize edileceği ve toplamda iki bayram için emekliye 4 bin TL ödeme yapacaklarını açıkladı.

SIRADA ASGARİ ÜCRETLİ VAR!

Seçim öncesinde emeklilere yapılan zam ile birlikte asgari ücrete zam da gündeme geldi. Kulislerde ilk gelen iddialara göre asgari ücretin 10 bin TL üzerine çıkarılacağı konuşulurken yeni haberler de gelmeye devam ediyor.

AK Parti kanadı asgari ücrete zam ile ilgili iddialara verdiği ilk yanıtta "Gündemimizde yok" açıklaması yapmıştı. Kamuoyu tarafından baskıların gelmesi durumunda ise asgari ücret için Temmuz ayına kadar geçici olarak bir iyileştirme yapılması da bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına seçime kısa bir süre kala "sokağın nabzını tutun" emrini verirken bu süreçte vatandaşlara da ciddi anlamda yenilikler ve para ödemeleri yapılacak.

Ekonomi Haberleri