Hacizli malların elektronik ortamda açık artırmayla satışı hakkında yeni karar!

İcra ve İflâs Kanunu Uyarınca Elektronik Ortamda Yapılacak Satışların Usulü Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı.

Hacizli malların elektronik ortamda açık artırmayla satışı hakkında yeni karar! 31 Mart 2023 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan İcra ve İflâs Kanunu Uyarınca Elektronik Ortamda Yapılacak Satışların Usulü Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yürürlüğe girdi. 

Adalet Bakanlığından:

İCRA VE İFLÂS KANUNU UYARINCA ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK SATIŞLARIN USULÜ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 8/3/2022 tarihli ve 31772 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İcra ve İflâs Kanunu Uyarınca Elektronik Ortamda Yapılacak Satışların Usulü Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) ve (e) bentlerinde yer alan “gazete” ibarelerinden sonra gelmek üzere “veya internet haber sitesi” ibareleri eklenmiştir.

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin başlığında ve birinci fıkrasında yer alan “gazete” ibarelerinden sonra gelmek üzere “veya internet haber sitesi” ibareleri eklenmiştir.

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin başlığında ve birinci fıkrasında yer alan “gazete” ibarelerinden sonra gelmek üzere “veya internet haber sitesi” ibareleri eklenmiştir.

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “şartname” ibaresinden sonra gelmek üzere “ile Basın İlân Kurumu İlan Portalında yapılacak ilan” ibaresi eklenmiş, üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, dördüncü fıkrasında yer alan “Gazete” ibaresinden sonra gelmek üzere “veya internet haber sitesi” ibaresi eklenmiş, altıncı fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(3) Gazete ve internet haber sitesi ilanları Basın İlân Kurumu aracılığıyla aşağıda belirtilen usulde yapılır:

a) Toplam muhammen bedeli beş yüz bin Türk lirasına kadar olan satışlar için gazete veya internet haber sitesi ile ilan yapılıp yapılmayacağına icra dairesince alakadarların menfaatleri dikkate alınarak karar verilir. Ancak;

1) Toplam muhammen bedeli beş yüz bin Türk lirasının üzerinde ve iki milyon Türk lirasının altında olanlar, satışın yapılacağı yerde yayınlanan resmî ilan yayınlama hakkını haiz bir yerel gazete veya bir internet haber sitesinde ilan edilir. Satışın yapılacağı yerde resmî ilan yayınlama hakkını haiz yerel gazete veya internet haber sitesi yönetimi bulunmaması hâlinde ilan, icra dairesinin belirleyeceği aynı il mülki sınırları içerisinde bulunan başka bir yayın yerinde resmî ilan yayınlama hakkını haiz bir yerel gazete veya bir internet haber sitesi aracılığıyla duyurulur.

Yapılan yeni düzenleme 1 Nisan 2023 tarihi itibari ile yürürlüğe girecek ve ilanlar artık internet haber sitelerinde de yayımlanabilecek. Ancak ilanların yayımlanması konusunda toplam muhammen bedel dikkate alınacak. Yönetmeliği yürütme görevi ise Adalet Bakanlığında olacak.

Ekonomi Haberleri