Emeklilere Mart ayında ara ek zam! Emekli yılına özel 4.000 TL seyyanen seçim zammı formülü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu açıklama ile 2024 yılını emekliler yılı ilan etmiş, emeklilere yönelik yeni çok sayıda destek ve sosyal yardım müjdesi vermişti.
Hatırlanacağı üzere emekli maaşlarına gelecek olan zam oranı TÜİK tarafından açıklanan Ocak ayı enflasyonu üzerinden yüzde 37,50 olarak hesaplanmış kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından emeklilere yüzde 5 oranında refah payı olarak ek zam verilmiş ve zam oranı yüzde 42.50 seviyesine yükseltilmişti.
EMEKLİYE MART AYINDA EK ZAM VAR MI, SEÇİM ÖNCESİ SEYYANEN ZAM GELECEK Mİ?
Emeklilerin gelen zamma büyük tepki göstermesi üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yapmış olduğu son açıklaması ile emekli aylıklarına son bir zam haberi daha vermiş, emekli maaş zammını memur ve memur emeklisi zam oranı olan yüzde 49.25 seviyesine çıkardıklarını ilan etmişti. Yine en düşük emekli aylığı 10 bin TL olarak belirlenmişti.
Emeklilere Mart ayında yerel seçimlerin hemen öncesinde seyyanen zam müjdesi verileceği iddia edildi. İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sefer Şener, konu hakkında yapmış olduğu açıklamasında ek zam çalışmaları yapıldığını iddia etti. Şener kulislerden elde etmiş olduğu bilgilere göre emekli maaşları asgari ücrete göre yeniden düzenlenecek hatta 17 bin TL seyiyesini görecek.
Gazeteci Fatih Portakal'da benzer bir iddiada bulunmuş, emekli aylıklarına Mart ayında ek zam geleceğini ifade etmişti. Rakam henüz kesinleşmese de Mart ayında emeklilere ortalama 4 bin TL seyyanen zam çalışması olduğu, bakanlıkların konu hakkında çalışmalara başladıkları belirtiliyor.