Emekliler yılı müjdeleri! Vedat Işıkhan tek tek açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emeklilere yönelik uygulamaya başlayacakları müjdelerin neler olacağını açıkladı. Emeklilere hangi müjdeler verilecek?

Emekliler seçim öncesinde kendilerine müjdeler açıklanması beklerken bu müjdelerin neler olacağına dair işaretleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Vedat Işıkhan açıkladı. Bakan Vedat Işıkhan emeklilere yönelik çok sayıda özel imkan sağlanacağını belirterek çalışmaların sürdüğünü söyledi.

İLK PROMOSYONU BİZ VERDİK!

Emeklilere yönelik politikalarda AK Parti’nin bugüne kadar yaptıklarına dikkat çeken Bakan Vedat Işıkhan, “İlaç kuyruklarından maaş kuyruklarına kadar emeklilerimiz için çile olan her uygulamayı biz sona erdirdik. Seyyanen ve oransal artışlarla emekli maaşlarında reel olarak yüzde 87 ile yüzde 636 oranlarında artış sağladık. En son çok kıymetli gördüğümüz emeklilere saygımızı ifade etmek ve emeklilerin gündemimizde olduğunu göstermek için Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 2024 yılını emekliler yılı ilan ettik. Emekliler yılı kapsamında da yeni bir emekli maaş promosyonu ödeme sürecini de başlattık. 2017 yılında ilk defa emeklilere verilen maaş promosyonu uygulamasını da biz başlattık.” dedi.

BANKALARLA YENİ PROMOSYON PROTOKOLÜ YAPILACAK

Emeklilere bankaların verecekleri maaş promosyonlarına bir düzenleme yapılacağını da söyleyen Bakan Vedat Işıkhan, “SGK olarak diğer bankalarla da kamu bankalarının ödeyeceği miktarların asgari emekli maaş promosyonu olacak şekilde promosyon ödemelerinde artış yapılması şeklinde bir çalışma yürütüyoruz. Bankalarla yapacağımız olan bu yeni protokoller yürürlüğe girdikten sonra emeklilerimiz bankalara başvuru yaparak promosyon ödemelerini alabilecekler. Ayrıca emekli bayram ikramiyelerini de 2-5 Nisan tarihlerinde ödeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

EMEKLİLERE İNDİRİM MÜJDELERİ

Emekliler için sağlayacakları yeni imkanları da açıklayan Bakan Vedat Işıkhan, “Emeklilerimizin yaşam kalitesini artıracak, fiziksel ve ruhsal, sosyal ve kültürel yönden zenginleştirecek çok sayıda çalışmayı emekliler yılı çerçevesinde hayata geçireceğiz. PTT AVM’de, Yarım Kredi Kooperatif Marketlerinde, THY’de, TCDD’de, GSM operatörlerinde, sinema ve tiyatrolarda, PTT Kargo’da emeklilere yönelik özel indirimler ve kampanyalar başlatacağız. Ayrıca Türkiye’nin önde gelen zincir marketlerinde ve giyim mağazalarında emekli vatandaşlarımıza özel indirimler yapılacak. Belediyeler Birliği ile özel bir protokol yaparak emeklilerimizin kültür turlarından ücretsiz yararlanarak şehir şehir Türkiye’yi gezmelerine imkan vereceğiz. Bunun gibi emeklilere yönelik çok sayıda imtiyaz sağlayacağız ve bunları günbegün kamuoyu ile paylaşarak duyuracağız.” şeklinde konuştu.

Ekonomi Haberleri