Döviz kurundaki artışlar bankalardaki makas aralığını artırıyor!

Hızla artan dolar kuru vatandaşların bütçesini zorlamaya devam ediyor. Bankaların döviz işlemlerinde alış-satış makası 28 Nisan tarihiyle de devam etti. Bankaların Dolar/TL kurunda alış-satış makası yükselmeye devam ederken yatırımcı ve yatırımcı adaylarının da bu seyrin nasıl devam edeceğini merak ediyor.

Döviz kurundaki artışlar bankalardaki makas aralığını artırıyor! - Döviz piyasasında dalgalanmalar devam ediyor. Döviz yatırımcıları için kritik bir döneme girilirken makas aralığının açıldığı bilgisine yer verildi. Ülkemizde hızla artan dolar kuru, bankaların döviz işlemlerinde alış-satış makasının açılmasına neden olurken bu makas 1 lira 10 kuruşu buldu.

MAKAS ARALIĞI AÇILIYOR

Yüksek cari açık ve yetersiz yabancı sermaye girişleri nedeniyle rezervi giderek azalan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), döviz talebini kısmaya dönük önlemleri artırırken, döviz kurlarında makas açılmaya devam ediyor. Geçen hafta bankalar arası döviz kuru ile Kapalıçarşı arasındaki makasın açıldığı görülürken bankaların alış-satış makasları güncel kurun üzerinde fiyatlandı. Bankalar arası Dolar/TL kuru, haftaya yatay seyirle başlarken 19 lira 40 kuruş seviyelerinden işlem görürken Kapalıçarşı’da 20,37 alış ve 20,51 satış fiyatıyla işlem gördü. Geçtiğimiz hafta 1 liraya yaklaşan banka işlemlerinde kur farkı bugün 1 TL’yi aştı.

FARK 1 LİRANIN ÜZERİNE ÇIKTI

Bankalarda Dolar/TL için alım fiyatı 19,40 seviyelerinde seyrederken satış seviyeleri ise 20,50’nin üzerinde fiyatlandı. Bankaların mobil işlemlerinde fark 1,10 kuruşu görürken fiziki döviz almak için gişeleri kullananlar daha büyük bir makasla karşılaştı. Bu durumun ne kadar süreceği henüz belli olmazken uzmnalar piyasa takibini sürdürüyor.

Ekonomi Haberleri