Borsa İstanbul'da temettü haftası! Dört şirket yatırımcılarına kazanç dağıtacak

Borsa İstanbul'da heyecanlı bir haftaya girildi. 23-27 Eylül tarihleri arasında toplam 5 şirket, yatırımcılara temettü dağıtımı yapacak.

Borsa İstanbul'da 23-27 Eylül 2024 haftası, yatırımcılar için önemli bir dönem olarak öne çıkıyor. Bu hafta içerisinde dört şirketin temettü dağıtımı gerçekleştireceği kesinleşmiş durumda. Ayrıca, Türkiye'nin önde gelen petrol rafinerisi Tüpraş'ın da temettü dağıtım teklifi, yatırımcıların yakın takibinde.

DOĞU ARAS TEMETTÜ DAĞITIMI

Doğu Aras Enerji Yatırımları A.Ş. (ARASE), haftanın ilk iş gününde temettü dağıtımına başlayacak. Şirket, pay başına brüt 0,9136708 TL, net 0,8223037 TL temettü ödeyecek.

Flap Kongre Toplantı Hizmetleri Otomotiv ve Turizm A.Ş. (FLAP), 24 Eylül'de hak kullanım tarihini gerçekleştirecek ve 26 Eylül'de ödemelerini yapacak. Şirket, pay başına brüt 0,0656430 TL, net 0,0590787 TL temettü dağıtacak.

Haftanın ikinci yarısında ise Adel Kalemcilik Ticaret ve Sanayi A.Ş. (ADEL) ve Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (ZRGYO) temettü dağıtımlarını gerçekleştirecek. ADEL, pay başına brüt 0,5772090 TL, net 0,5194881 TL temettü öderken, ZRGYO pay başına brüt ve net 0,0418358 TL temettü dağıtacak.

TÜPRAŞ'IN REKOR TEMETTÜ TEKLİFİ YATIRIMCILARIN GÜNDEMİNDE

Borsa İstanbul'un en büyük şirketlerinden biri olan Tüpraş'ın temettü dağıtım teklifi, yatırımcılar tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Şirketin yönetim kurulu, 24 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek genel kurulda onaya sunulmak üzere, pay başına brüt 11,9369174 TL, net 10,7432256 TL temettü ödenmesini teklif etti.

Bu teklif kabul edilirse, Tüpraş ortaklarına toplamda 23 milyar TL tutarında nakit temettü dağıtılacak.

Ekonomi Haberleri