Banka hesabı olanlar dikkat! O mesaja sakın onay vermeyin yoksa 40 bin lira dolandırılabilirsiniz

Türkiye'de banka hesabı olan vatandaşlar için bugün gündeme sıcak gelişme düştü.

Banka hesabı olanlar dikkat! O mesaja sakın onay vermeyin yoksa 40 bin lira dolandırılabilirsiniz - Türkiye'de banka hesabı olan vatandaşlar için bugün gündeme sıcak gelişme düştü. Buna göre ise Kastamonu'da yaşayan B. A. adlı vatandaşın kimlik bilgileri ve internet bankacılığı bilgilerini ele geçiren dolandırıcıların bu sefer de hesabında ki paraları kendi hesaplarına aktarmaya çalıştığı belirtildi.

Şahıslar tarafından da internet bankacılığı üzerinden gelecek işlem sonrasında banka tarafından B. A. adlı kişinin cep telefonuna onay mesajı gitti.

OKUMADAN ONAYLADI!

Kişinin cep telefonuna gelen iki onay mesajını okumadan onay vermesi sonrasında B. A. bir süre sonra banka hesabında olan 40 bin lira tutarında ki parasının başka hesaplara aktarıldığını gördü. banka şubesine giren B. A. bu süreçte hesabından da iki kez işlem yapıldığını ve bu işlem sonrasında ise 40 bin lira gibi bir tutarın çekildiği gördü.

DAha sonrasında B. A. polis ekiplerini hemen arayarak ihbarda bulunurken; banka şubesine de gelen polis ekipleri hızlı bir şekilde B. A. adlı kişinin banka hesaplarına bloke koydu. Ardından B.A., polis ekipleriyle birlikte karakola giderek kendisini dolandıran şahıs ya da şahıslardan şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GELEN MESAJLARA DİKKAT!

Dolandırıcılığa maruz kalan kişinin kişisel bilgilerini çaldırması sonrasında telefonuna bankadan gelen onay mesajlarını onaylayarak 40 bin lirasını kaybetti. Bu süreçte de ise vatandaşlara tekrar uyarı yapıldı. Telefonunuza kurum ve bankalar tarafından gelen mesajları okumadan onaylamamanız oldukça büyük önem arz ediyor.

Aksi takdirde haberiniz olmadan hesabınızda ki paralar çalınabilir.

Ekonomi Haberleri