Bakan açıkladı, paralar yatıyor! Hemen Ziraat Bankası hesabınıza bakın!

Türkiye’de devlet tarafından vatandaşlara saplanan destek ödemeleri ile alakalı yeni bir gelişme yaşandı. Destek ödemelerinin Ziraat Bankası’na yatmaya başladığı bildirildi.

Türkiye’de devlet vatandaşlarına çok farklı alanlarda nakit destekleri sağlamaya devam ediyor. Bu nakit desteklerini alan vatandaşlar ekonomik olarak durumlarını bir miktar düzeltme imkanı buluyorlar. Destek ödemeleri muhtaçlık durumundan yapılabildiği gibi meslek grupları veya projeler için de devlet destek ödemesi imkanı sağlıyor. Destek ödemelerine dair bugün bir son dakika gelişmesi yaşandı.

TARIM VE ORMAN BAKANI AÇIKLADI!

Son destek ödemesinin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından vatandaşlara ödenmeye başlandığı bildirildi. Konuya dair açıklama ise Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan geldi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı bir açıklama yaparak, “29 milyon 85 bin TL tarımsal destekleme ödemesini çiftçilerimizin hesaplarına bugün aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun.” dedi.

ZİRAAT BANKASI’NA YATACAK!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere ve tarımsal üretim yapan şirketlere sağlanan desteklemelere ilişkin ödemeler Ziraat Bankası üzerinden yapılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı her yıl milyarlarca liralık desteği nakit olarak hak sahiplerinin Ziraat Bankası hesaplarına yatırıyor. Bu destek ödemeleri belirli planlama ile ödenirken her hafta Cuma günü mutlaka bir ürün veya üretici grubuna nakit destek ödemesi yapılıyor. Ziraat Bankası’ndaki hesaplara aktarılan bu ödemeleri hak sahipleri istedikleri gibi kullanabiliyorlar.

2024 ÖDEMESİ ERKENE ÇEKİLMİŞTİ!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destek ödemelerine ilişkin son olarak alınan bir kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Salı günü yapılan kabine toplantısının ardından açıklamıştı. Normal koşullarda 2024 yılında ödenmesi gereken gübre ve mazot desteklerinin öne çekildiği bildirildi. ÇKS’ye kayıtlı olan ve buğday, arpa, yulaf gibi ürünleri üreten çiftçiler 2024 mazot ve gübre desteği ödemelerini Ekim ayında alacaklar. Çiftçiler bu ödemeleri ayni olarak kullanabilecekler. Nakit para şeklinde çekilemeyecek olan bu desteklerle yatan paralar Ziraat Bankası kartı ile mazot ve gübre alımında kullanılabilecek.

Ekonomi Haberleri