Yaptığı açıklamalarla yatırımcıların dikkatini çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından önemli bir açıklama geldi. Memiş, yaptığı açıklamasında gram altın fiyatlarının önce düşeceğini sonra çok sert yükseleceğini söyledi. Memiş’in açıklamaları ve piyasadaki son durum haberimizde
Güvenli yatırım aracı denilince hemen hemen herkesin aklına gelen altında sular bir türlü durulmuyor. Özellikle ülkemizde hızla yükselmeye devam eden enflasyon fiyatları can sıkmaya devam ederken Memiş, yatırım yapacaklar için açıklamalarda bulundu.
"SERT DÜŞÜŞ BEKLİYORUM"
Ons altın fiyatlarının 145 dolar birden düşeceğini ifade eden Memiş, şunları söyledi:
“Ons altında ciddi bir yükseliş söz konusu. 2270 dolar seviyelerinde ve ısrarla 2300'ü radarına kestirmiş durumda. Buraları test edeceğini bekliyorum ancak "2200 doların üzerinde ons altına giriş yapılır mı?" sorusuna kesinlikle hayır diyorum. Ons altın tarafında sert bir düşüş beklemeye devam ediyorum.
Şu anki fiyatlar dikkate alındığında, ons tarafında yaşanmasını beklediğim düşüş 145 dolar seviyelerinde. Bu düşüşün elbette gram altın/TL fiyatlarına da aşağı yönlü bir etkisi olacaktır. Yine de gram altın için yılın geri kalan bölümünde beklentim pozitif yönlü. Bu tarafta 3000 ile 3500 TL arasındaki bir bantla yıl sonu geçilecektir”
GRAM ALTIN İLK ÖNCE DÜŞECEK
Gram altının ilk önce düşeceğini ifade eden Memiş, 2 haftadır bu konuda vatandaşları uyardığını ve sözlerinin arkasında olduğunu belirtti. Fiyatların neden düşeceğini merak edenler için de, “2 haftadır uyardığım 2125 dolar seviyesi ile ilgili öngörümde bir değişiklik yok. Buraya kadar nasıl düşecek diye düşünüyorsanız da kimsenin anlamadığı anda aşağı yönlü bir hareket yaşanacaktır” açıklamasını yaptı.
Ons altın fiyatlarındaki düşüşün altın alacaklar için bir alım fırsatı olacağını ifade eden Memiş, ons tarafında yaşanacak düşüşlerin yatırımcılar tarafından alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtt.
NOT: Haberimiz bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. Uzmanların açıklamalarından kaleme alınarak hazırlanmıştır.