AK Parti'den son dakika 2 YIL ÖDEMESİZ 4 yıl vadeli 150.000 TL faizsiz kredi açıklaması geldi! - 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde yüzde 52 oy alarak Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı seçilmeyi başaran AK Parti Genel Başkanı ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan yemin ederek görevine başlamıştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevine başlaması ile seçim öncesi verilen vaatler yeniden gündeme taşınırken konu hakkında son dakika açıklaması AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu tarafından yapıldı. Akbaşoğlu faizsiz evlilik kredisi, ev hanımlarına emeklilik ve gençlere bayram harçlığı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
MECLİSE GELECEK İLK KANUN TEKLİFİ MEMUR MAAŞI OLACAK!
Milletvekilleri yemin ederek görevlerine başlarken Cumhur İttifakı 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan seçimlerde mecliste çoğunluğu elde etmeyi başarmıştı. Akbaşoğlu yaptığı açıklamasında meclis çalışmalarına büyük bir hızla başlayacaklarını belirterek "İnşallah bütün taahhütlerimizi bir bir yerine getireceğiz.
En düşük memur maaşlarının 22 bin TL net olacağıyla ilgili bir açıklamamız vardı. Temmuz zammı geliyor biliyorsunuz. Komisyonlarımızı oluşturacağız ve bu konuyla ilgili kanun teklifini teknik anlamda ilgili bakanlıklarla çalışıp milletvekili arkadaşlarımızla beraber Meclis'in gündemine getireceğiz. Hemen komisyondan geçirip genel kurul iradesine sunma hedefindeyiz" diyerek memur maaşlarını meclis gündemine taşıyacaklarını ifade etti.
EV HANIMLARINA EMEKLİLİK VE 150 BİN TL FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURUSU NE ZAMAN, NASIL YAPILACAK?
Seçim öncesi verilen faizsiz kredi müjdesi hakkında da açıklama yapan Akbaşoğlu "Ev kadınlarının emeklilik hakkını düzenleyen bu manada sosyal devlet ilkesinin en güzel şekilde uygulanmasına vesile olacak perspektifi ortaya koymuştu Sayın Cumhurbaşkanımız özellikle gençlerle ilgili evlilikleriyle ilgili 2 yıl ödemesiz 4 yıl vadeli bir şekilde 150 bin TL evlilik kredisi verilmesi hususu, eğitim öğretimleriyle ilgili gençlerimizin desteklenmesi hususu.
En önemlisi her hanenin mutlaka bir istihdama kavuşması, mutlaka evine ücret maaş götürebilme imkanının ortaya koyulabilmesi gibi çok önemli reform niteliğindeki düzenlemeleri de süreç içerisinde bunların hepsini bir bir yerine getireceğiz" dedi. Mecliste ilk gündem asgari ücret , emekli ve memur maaşı olacak.