57-68 ay arası çocuğu olanlara Bakan Özer müjdeyi verdi! Artık tamamen ücretsiz oldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bugün yapılan son dakika açıklaması ile birlikte kreşe giden çocuklar için artık ücret alınmayacağı duyuruldu.

Eğitimin önemli parçalarından biri olarak görülen kreşler hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan daha önce yapılan açıklamalarda kreşe gönderme oranlarının artırılması için çalışmaların yapılmaya başlandığı duyurulmuştu. Bu çalışmalar kapsamında özellikle de Türkiye genelinde anaokulu sayılarının artırıldığına şahit olundu.

Yapılan çalışmalar sonucunda anaokulu sayının 10 bine yaklaştığını ifade eden Bakan Özer bununla birlikte eğitim oranının da yüzde 99 seviyelerine geldiğini açıkladı. Bu konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Özer, süreç hakkında bilgi vererek müjdeli haberi de duyurdu.

YÜZDE 65'DEN 99,9'A ÇIKTI! 

Süreç hakkında gerekli olan bilgilendirmeleri yapan Bakan Özer göreve geldiği andan itibaren yaşanan değişikleri "2 bin 782 anaokulu vardı, dört koldan gittik. Her okuldan boş olan kapasiteyi okulöncesine çevirdik. Atıl binaları bakın onarımına geçip anaokuluna çevirdik. Sanat merkezleri akşama kadar boş, oraları kreş yaptık. 1.5 yılda toplam 9 bin 482 oldu. 3 yaş yüzde 21’e çıktı. 4 yaş yüzde 42’ye çıktı. 5 yaşta olayı bitirdik. Yüzde 65’ten yüzde 99,9’a çıktı" şeklindeki ifadeleri ile duyurdu.

PARALI OKULLARIN TAMAMINI KALDIRDIK!

Eğitimde fırsat eşitliği konusunda çalışmaların yapıldığından bahseden Bakan Özer, bu konu hakkında da özenli çalışmaların yürütüldüğünden bahsetti. "Türkiye’de okulöncesi öğrencilere ücretsiz Yemek veriyoruz. İllerde valilikler kanalıyla her yıl kreşlerden para alınıyordu. 50 lira, 100 lira, tam gün eğitim devam ediyorsa 400 yüz, 500 yüz, bin lira alan devlet okulları vardır." şeklinde yapılan tüm uygulamaların kaldırıldığından bahsederek bir yandan da beklenen o haberi verdi. 

ARTIK ÜCRET ALINMAYACAK! 

Çocuklar için en önemli eğitim dönemlerinden biri olan okul öncesi eğitimi hakkında yapılan çalışmalardan bahseden Bakan Özer, eğitime erişim probleminin artık kaldırıldığından bahsetti. 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından okullarda yeni bir dönemin başladığı ve ücretsiz yemek verildiğinden de bahseden Bakan Özer müjdeli haberi duyurdu. 

Okullar tarafından Valilikler kanalı ile eğitim sürelerine göre alınan ücretlerin tamamen kaldırıldığını duyuran Bakan Özer, "Yani bir sonraki eğitim öğretim yılında okulöncesi eğitimde hiçbir ücret alınmayacak." şeklinde yaptığı açıklama ile artık okulöncesi eğitimin ücretsiz olacağını duyurdu.

Ekonomi Haberleri