30 TL alarmı çalıyor Cuma günü tüm tabelalar değişiyor! Benzin ve motorin fiyatları için dev zam kontak kapattıracak

Akaryakıt fiyatlarına dolar zammı tüm hızı ile devam ederken benzine yeni zam beklentisi açıklandı. İşte zamlı benzin motorin LPG otogaz fiyatları listesi.

30 TL alarmı çalıyor Cuma günü tüm tabelalar değişiyor! Benzin ve motorin fiyatları için dev zam kontak kapattıracak - Dolar kurunda yaşanan rekor yükseliş ne yazık ki tüm hızı ile devam ederken yaşanan yükseliş benzine zam haberi gelmesine neden oldu. 

Bank of America emtia araştırma başkanı Francisco Blanch tarafından yapılan açıklamada "Yılın ikinci yarısında yeniden 80 doların üzerine çıkıp 90 dolara doğru çıkacağız çünkü açık önümüzdeki altı ila dokuz ay içinde daha da derinleşecek" denilerek brent petrolde dev yükseliş uyarısı yapılmıştı. Gelen zamlarla benzin ve motorine 30 TL'yi geçebileceği iddiaları gündeme gelirken söz konusu haberin ardından 2. zam duyurusu da resmen yapıldı. 

BENZİNE ZAM BEKLENTİSİ RESMEN DUYURULDU! 

26 Mayıs cuma günü itibarıyla benzinde 75 kuruş fiyat artışı bekleniyor. Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; İstanbul'da motorin litre fiyatı 19,34 liradan satılıyor. Benzinin litresi ise ortalama 20,57 liradan satılıyor.

Hatırlanacağı üzere 23 Mayıs salı gününde itibaren geçerli olmak üzere benzine 77 kuruşluk bir zam daha yapılmıştı. Söz konusu ikinci zam ise yine benzine 75 kuruş olarak açıklandı. 

BENZİN VE MOTORİN 30 TL OLUR MU, YENİ ZAMLAR VAR MI?

Söz konusu yeni zamlarla beraber benzin ve motorin bir kere daha 20 TL barajını aşarken 30 TL barajı söylentileri de alevlendi. Özellikle de seçimden sonra  dolar kurunun büyük bir hızla yükseleceği iddiaları gündemdeki yerini korurken doların hızlı yükselişinin dış piyasada brent petrol fiyatındaki yükselişle birleşmesi durumunda büyük zamların gelebileceği belirtildi. 

Ekonomi Haberleri