Uşaklı alaylı gazeteciler mektepli oldu

Uşak Üniversitesi tarafından Uşak’ta görev yapan ve gazetecilik eğitimi bulunmayan medya mensupları için hazırlanan iletişim eğitimi programı başladı.

Gazetecilik eğitimi almadığı için, “Alaylı” tabir edilen Uşaklı gazeteciler, Uşak Üniversitesi tarafından hazırlanan eğitim programına katılarak temel gazetecilik eğitimi almaya başladı.

Yerel 20 gazetecinin katıldığı toplam 21 saatlik eğitim programında şu konuda dersler veriliyor.

Doç. Dr. Zülfiye ACAR ŞENTÜRK -Habercilik Koşullarında Stres Yönetimi

Doktor Öğretim Üyesi Özlem DUĞAN-Kriz Haberciliği

Doktor Öğretim Üyesi Devrim İNCE-Haber Kaynağı ile Temas ve Mesafe

Doktor Öğretim Üyesi Didem DENİZ-Haber ve Etik

Doktor Öğretim Üyesi Emre Vadi BALCI-Değişen Gazetecilik

Öğretim Görevlisi Ahmet Nafiz KAVİ-Kamera, Ses ve Aydınlatma

Erkan Turan/Öğretim Üyesi-Haber Kaynaklarında İletişim

Alaylı gazeteciler eğitimden memnun

Uşak Gazeteciler Derneği(UGD) olarak Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’dan böyle bir eğitim programı talep ettiklerini belirten UGD Başkanı Salih Kılınç, “Ne yazık ki ülkemizde mevcut basın yasaları kimlerin gazeteci olup olmayacağı konusunda bir sınırlama getirmemiş. Yasadaki boşluklar, mesleğimiz kötü amaçlar için kullanan kişilere olanak tanımaktadır. Projemiz, basın mensubu olarak görev yapan herkesin eğitim almasını hedeflemektedir. Nasıl ki bir doktor tıp fakültesini, bir avukat ya da hâkim hukuk fakültesini bitirmek zorundaysa bir gazeteci de mesleği ile ilgili eğitim almak zorundadır. Bu proje İletişim Fakültesi mezunu eğitimli meslektaşlarımızı değil, alaylı tabir edilen meslektaşlarımızın eğitim almasını sağlamak ve Türkiye’de kimlerin gazeteci olabileceğinin sınırlarını çizmek için tasarlanmıştır. Bizi kırmayarak bu talebimizi yerine getiren Rektör Hocamız Sayın Prof. Dr. Ekrem Savaş başta olmak üzere, Üniversite Basın Danışmanı Sayın Dr. Emre Vadi Balcı ve hiçbir beklentisi olmadan bizlere zaman ayıran Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin değerli akademisyenlerine çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Eğitim Haberleri