‘Şehrimiz Uşak’ Dersini Seçen, Uşak’ı Daha İyi Tanıyor

Ortaokul öğrencilerine Uşak’ı tanıtmak için hazırlanan “Şehrimiz Uşak” seçmeli dersinin kitabı basılarak öğrencilere ulaştırıldı.

Uşak’ı tanıtamamaktan yakındığımız bir dönemde; İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin’in desteği ve Milli Eğitim Şube Müdürü Hilmi Suat Yılmaz’ın koordinatörlüğünde yapılan çalışmalar neticesinde yayımlanan eseri kaleme alan komisyon, daha önce de Uşak’ın adını tüm Türkiye’ye duyuran isimlerden oluşuyor.

Geçmiş yıllarda Millî Eğitim Bakanlığı adına Ortaokul 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı’nı ve EBA Türkçe Yardımcı Kaynak kitaplarını yazarak yurdumuzun dört bir yanındaki öğrencilerle buluşturan Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli öğretmenlerimiz Sabri Ceylan, Hayrullah Orhan, Gülten Erkek, Murat Pastutmaz, Ayhan Ürkündağ, Kadir Duru ve Halil Şimşek bu kez de Uşaklı öğrencilerin kentimizi her yönden tanıması için bu eseri büyük bir titizlikle hazırladılar.

Seçmeli derslerinde “Şehrimiz Uşak” dersini seçen öğrencilerin Uşak’ın folkloru, coğrafyası, doğal güzellikleri, tarihi yapıları, kültürü, tarihi gibi Uşak ile ilgili ne kadar bilgi varsa A’dan Z’ye bu kitaptan ulaşmaları mümkün.

UŞAK HAKKINDA YAPILAN GENİŞ KAPSAMLI BİR ÇALIŞMA

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından; öğrencilerimizin şehir, kültür ve medeniyet ilişkisi çerçevesinde kendi yaşadığı şehri tanıması, ülkesinin kadim medeniyetiyle kendi şehri ve kültürü arasında bağ kurması amacıyla hazırlatılan “Şehrimiz Dersi Öğretim Materyali” Uşak’ta öğrencilerle buluştu. Çocuklarımızın yaşadıkları şehri tanımaları ve şehrin kültürünü içselleştirmeleri için Millî Eğitim Bakanlığı tarafından ortaokullarda okutulan “Şehrimiz…” seçmeli dersi için Uşak’ta da oldukça kapsamlı bir çalışma yapıldı.

 Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü “Şehrimiz…” Dersi Öğretim Programı çerçevesinde yazılan kitap,   Uşak İl Millî Eğitim Müdürü Bülent Şahin’in koordinatörlüğünde 2017 yılında Türkçe ders kitapları yazmaları için kurulan komisyon tarafından hazırlanarak öğrencilerimizle buluşturuldu. Geçen dönemlerde de seçmeli ders olarak okutulan “Şehrimiz Uşak” dersinin kitabı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından basılarak dersi seçen öğrencilere ulaştırıldı.

“Şehrimiz Uşak” ders kitabına https://usak.meb.gov.tr/www/sehrimiz-usak-ders-kitabi/icerik/5988 internet adresinden de ulaşmak mümkün.

BU KİTAP İLE UŞAK’I HER YÖNÜ İLE TANIMAK MÜMKÜN

Uşak Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Türkçe Ders İçerikleri Hazırlama Komisyonu tarafından yazılan “Şehrimiz Uşak” seçmeli ders kitabında, Uşak’ın tarihi, kültürü, sanatı, coğrafyası, bitki ve hayvan türleri, yöresel yemekleri, oyun ve folkloru, sanayi ve ticareti gibi pek çok özelliği ortaokul öğrencilerine sunulmakta. Kitapta, öğrencilerin Uşak’ımızın maddi ve manevi değerleri hakkında öğrenmeleri gereken pek çok bilgi yer almakta. Bu kitap,  öğrencilerimize yaşadıkları şehri öğretirken etkinlikler yoluyla da öğrenmelerini pekiştiriyor ve hem Ülkemizin hem de Uşak’ımızın yarınları olan çocuklarımıza şehrimizi her yönüyle tanıma ve keşfetme fırsatı sunuyor.

Yazarlığını Sabri Ceylan, Gülten Erkek, Murat Pastutmaz, Ayhan Ürkündağ ve Kadir Duru’nun yaptığı kitabın görsel tasarımı Hayrullah Orhan ve Halil Şimşek tarafından hazırlandı. Editörlüğünü, aynı zamanda kitabın yazarlığını da yapan Sabri Ceylan’ın üstlendiği “Şehrimiz Uşak”ta çocuklarımıza Uşak’ı tanıtacak ve şehir kültürünü kazandıracak güçlü bir içerik yer alıyor.

Eğitim Haberleri