Emniyet Müdürlüğü TDP soba zehirlenmelerine karşı vatandaşı uyardı

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği ekipleri vatandaşları karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı, soba yakma ve baca temizliği konusunda uyardı.

Havaların soğuması soba kullanımının başlamasıyla birlikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı Uşak Emniyet Müdürlüğü ekipleri vatandaşlara broşür dağıtarak bilinçlendirdi.

Polislerin dağıttığı broşürde şu bilgiler yer aldı:

“Müdürlüğümüz Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce, genellikle kış mevsiminde yaşanan ve halkımız tarafından “soba zehirlenmesi” olarak adlandırılan “KARBONMONOKSİT GAZI ZEHİRLENMESİ” olaylarının yaşanmaması adına farkındalık yaratmak için Mehmet Akif Ersoy ile Elmalıdere Mahalle Muhtarlıklarında ve fabrikalarda çalışan yaklaşık 200 tekstil işçisine, İtfaiye çalışanlarının da katılımıyla bilgilendirme yapılmış ve broşür dağıtımı yapılmıştır.

Ayrıca ilimiz merkezinde vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı yerlerde broşür dağıtımı yapılarak şehrimizin her köşesinin bu konuda bilgilenmesi ve bilinçlenmesi amaçlanmıştır.

Alınacak basit tedbirlerle önlenebilecek soba, kombi ve şofben kullanımından kaynaklı Karbon monoksit Zehirlenmelerini önlemek için vatandaşlarımızın da yazımıza eklediğimiz Afiş ve Broşürleri yakınlarıyla paylaşmalarını rica ediyoruz.”

Eğitim Haberleri