Cumhurbaşkanı Erdoğan butona bastı 45 bin öğretmen ataması yapıldı - Cumhuriyet tarihinde tek seferde yapılan en büyük öğretmen ataması olarak tarihe geçen 45 bin öğretmen ataması yapıldı.
Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen öğretmen ataması programı kapsamında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Son 10 yılda toplam 12 bin 98 engelli öğretmenimizi öğrencileriyle buluştuk. Bugün sizlerin de katılımıyla eğitim ordumuzu daha da güçlendiriyoruz. Yaklaşık 2002'de 500 bin öğretmenimiz vardı. Bu sayı 1 milyon 200 bine ulaştı. 'Şu kadar öğretmen atayacağız' diyerek bu iş olmuyor" sözleri ile muhalefeti eleştirdi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA ÖĞRETMEN ATAMASI AÇIKLAMASI!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğretmen ataması töreninde yaptığı konuşmasında "Bugün sizlerin de katılımıyla eğitim ordumuzu daha da güçlendiriyoruz. Ülkemizde 2002 yılında yaklaşık 500 bin öğretmenimiz vardı. Artık bu sayı 1 milyon 200 bine ulaştı. Palavrayla bu iş olmuyor. Tarihinde ne kadar öğretmen atadanız bunları söyleyin. Şu andaki mevcudun yüzde 75’inden fazlasını biz atadık.
Sizlerle birlikte yapılan öğretmen ataması 800 bini buluyor. Tek kalemde cumhuriyet tarihimizin en büyük öğretmen atamasını da bugün gerçekleştiriyoruz. Bugün atanacak öğretmenlerimizin yaklaşık yarısı deprem bölgesindeki illerimizde vazife üstlenecek. Geride bıraktığımız 3 ayda deprem bölgesi için çok önemli adımlar attık. Enkazları tamamen kaldırdık. 837 bin çadırın yanı sıra 100 bin konteynerin kurulumunu tamamladık. 142 bin konutun ve köy evinin inşa sürecini başlatırken 59 binini de temelini attık. 319 bini bir sene içinde olmak üzere 650 bin konutu yapıp teslim edeceğiz" diyerek bugün ataması yapılan öğretmenlerin büyük bir bölümünü deprem bölgesinden görevlendireceklerini söyledi.