Konuya ilişkin resmi olarak yasak haberi geldi. Havaların pek çok ilde yarından itibaren serinlemesinin yanı sıra fırtına beklentisinin artması sebebi ile vatandaşların tedbirli olması gerektiği açıklandı.
Havaların ısınması ile birlikte pek çok sahil kesiminde vatandaşlar kendini sahillere ve plajlara attı. Ancak olumsuz havanın etkisini göstereceği iller için uyarılar da akşamüstü gelmeye başladı. Bu kapsamda ilk uyarı Kandıra Kaymakamlığı’ndan geldi.
1 GÜNLÜK DENİZE GİRİŞ YASAĞI
Bu kapsamda gelen son dakika haberine göre Kocaeli’nin Karadeniz’e kıyısı olan Kandıra ilçesinde 1 günlük yasak duyuruldu. Hava şartlarının kötüleşmesi sebebi ile 1 günlük denize giriş yasağı duyuruldu. Açıklama Kandıra Kaymakamlığı tarafından yapıldı.
OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI SEBEBİYLE
Kandıra Kaymakamlığı yaptığı açıklamasında Kandıra ilçesindeki bütün sahillerde olumsuz hava ve deniz şartları sebebi ile 1 gün süre ile denize girmenin yasak olduğu açıklandı. Kaymakamlık yasak kararını resmi olarak yazılı duyurdu. Yapılan açıklamada 15 Haziran Cumartesi günü ilçede bulunan bütün plajlarda denize girmenin tehlikeli ve yasak olduğu aktarıldı.
KAYMAKAMLIK RESMİ OLARAK YASAKLADI
Vatandaşların denize girmemesinin gerektiğini ifade eden açıklamada, “Olumsuz hava/deniz şartları sebebiyle 15 Haziran 2024 Cumartesi günü Kandıra ilçemizde bulunan tüm plajlarda denize girmek tehlikeli ve yasaktır. Vatandaşlarımızın denize girmemeleri önemle rica olunur" denildi.
SICAKLIK 10 DERECE BİRDEN DÜŞÜYOR
Konuya ilişkin yapılan açıklamada Kocaeli ve çevresinde hava sıcaklıklarının 10 derece birden düşeceği ifade edildi. Bayram öncesinde acı bir olayın yaşanmaması adına kaymakamlık ilçe genelinde 1 günlük denize girilmesini tüm plajlarda yasakladı. Yapılan açıklamada vatandaşların yasak kararına uyması rica edildi.