Manisa Kula'da ardı ardına üç yangın çıktı!

Manisa’nın Kula ilçesinde ardı ardına çıkan üç yangın büyük bir panik yaşanmasına neden olurken yoğun bir mücadele ile her üç yangın da söndürüldü.

Manisa’nın Kula ilçesinde bugün yangın paniği yaşandı. Ardı ardına farklı yerlerde çıkan yangınlar hem vatandaşları hem de ekipleri korkuttu. Körez Mahallesi’nde çıkan yangına müdahale eden ekipler henüz bu yangını söndüremeden Ayazören Mahallesi’nden yangın ihbarı aldılar. Sonrasında ise Kalınharman mevkiinde bir yangın haberi daha geldi.

Yangınlara müdahale eden ekipler ne yapacaklarını şaşırdılar. Koordinasyonun sağlanması ile beraber her üç yangın da büyümelerine fırsat verilmeden söndürüldüler. Kula İtfaiye Amirliği ekipleri tüm imkanları ile yangınları söndürmek için seferber oldular.

3 YANGINA BİRDEN MÜDAHALE EDİLDİ

Manisa’nın Kula ilçesinde birbiri ardına Körez, Ayazören ve Kalınharman mevkiinde çıkan yangınlar paniğe neden oldu. İtfaiye ve orman ekiplerinin müdahalesi ile yangınlar kısa sürede kontrol altına alındı.

İlk yangın, saat 13.45 sıralarında Körez Mahallesi Yalınlar mevkiinde çıktı. Ekipler Körez Mahallesi’nde yangına müdahale ettiği sırada Ayazören Mahallesi Hamidiye istikametinde bir ekin tarlasında da yangın çıktı. O sırada Ayazören mevkiinde çalışan Kula Belediyesine bağlı kepçe hemen yangın bölgesine geçerek, yangına büyümeden müdahaleye başladı.

Körez Mahallesi’nde soğutma çalışmaları sürdüğü esnada Kalınharman mevkiinde bir yangın daha başladı. Çıkan yangınlar, Kula İtfaiye Amirliği ekipleri, su tankerleri, orman araçları, belediye iş makineleri ve vatandaşların müdahaleleri ile kısa sürede kontrol altına alındı.

Yangınlar söndürülse de her ihtimale karşı her üç bölgede de soğutma çalışmaları yapılıyor. Son günlerde artan yangınlara karşı ek tedbirler alınması zorunluluk haline geldi. Manisa genelinde bu yönde Manisa Valiliği koordinasyonunda bir hazırlık yapıldığı bildirildi. Havaların daha da ısınması ile yangınların sayısının artmasından endişe ediliyor.

Çevre Haberleri