Konuya ilişkin Aydın Valiliği harekete geçti. Valilik, yaptığı açıklamasında belirlenen yasak yerlere giren 104 şahsa idari para cezası kesti. Toplamda 213 bin 408 TL idari para cezasının uygulandığı ifade edildi.
Orman yangınları sadece doğal etkenler sebebi ile çıkmıyor. Şu ana kadar çıkan pek çok orman yangının sebebi vatandaşların dikkatsizliği ve alınan tedbir kararlarına uymaması sebebiyle ortaya çıkıyor. Bunun önüne geçmek isteyen resmi kurumlar yaz sonuna kadar ülke genelindeki pek çok ormanlık alana girilmesini yasaklıyor.
AYDIN’DA HAREKETE GEÇİLDİ
Aydın'da jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde 104 şahsa izinsiz olarak girilmeyecek alanda bulunmamaları sebebiyle toplamda 213 bin 408 TL idari para cezası uyguladı. Aydın’ın yanı sıra diğer illerde de ekipler denetimlerine devam ediyor.
2.052 TL İDARİ PARA CEZASI KESİLİYOR
Orman yangınlarının önlenmesi amacıyla jandarma ekipleri tarafından izinsiz alanlara, ormanlara giren, mangal yakan, anız yakan, ot yakan, sigara izmariti ve cam atan şahıslara yönelik devriye faaliyetleri aralıksız devam ediyor. Edinilen bilgiye göre, Aydın Valiliği'nin 2024/1 Sayılı Genelgesi kapsamında İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince 27-30 Haziran 2024 tarihleri arasında icra edilen devriyelerde; Efeler ilçesinde, Karacasu ilçesinde 1 ve Kuşadası ilçesinde 1 şahsa izinsiz olarak girilmeyecek alanda bulunmamaları sebebiyle 5326 Sayılı Kanun kapsamında kişi başı 2 bin 52 TL olmak üzere toplam 213 bin 408 TL idari para cezası uygulandı.
Orman yangınlarının azaltılması ve önüne geçilmesi için vatandaşların daha tedbirli olması ve alınan yasak kararlarına uyulması istendi. Bu kapsamda son olarak Aydın’ın Efeler, Karasu ve Kuşadası ilçelerinde ekipler aralıksız denetimlerine devam ediyor.