Denizli’de aniden bastıran yaz yağmuru vatandaşları rahatlattı

Denizli’de bugün öğleden sonra bastıran ani yaz yağmuru Denizlili vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı. Temmuz ayının sıcak günlerinde birden bastıran sağanak yağış halkı rahatlattı.

Konuya ilişkin Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi açıklama yapmıştı. Yapılan açıklamada Perşembe günü öğleden sonra sağanak yağışın aniden bastıracağı ifade edilmişti.

Vatandaşlar yağış uyarısını dikkate alınca çok fazla bir olumsuzluk yaşanmadı. Ancak uyarıları dikkate almayanlar yaz yağmurunda ıslanmaktan kaçamadı.

SAĞANAK YAĞIŞ ANİDEN BASTIRDI

Son yılların en kurak yaz mevsiminin yaşandığı Denizli'de, Temmuz ayında düşen yaz yağmuru vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı. Aniden bastıran şiddetli yağışa hazırlıksız yakalananlar, ıslanmaktan kurtulamadı.

PERŞEMBE ÖĞLEDEN SONRASI İÇİN UYARI YAPILMIŞTI

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden, Perşembe öğle saatlerinden sonra Denizli'nin doğusunda kuvvetli yağış uyarısı açıklanmıştı. Beklenen yağış, öğle saatlerinde sağanak ve kuvvetli olarak etkili oldu. Uyarıları dikkate alan bazı vatandaşlar şemsiye ile yola çıkarken, yağmura hazırlıksız yakalananlar ise ıslanmaktan kurtulamadı. Şiddetini artıran yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarı yaptığı Denizli'de, öğlen saatlerinde başlayan sağanak yağmurun akşam saatlerinde 21.00 sıralarında etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Öte yandan Meteoroloji, yaptığı açıklamasında yaklaşık 1 haftadır ülkemizi esir alan Afrika sıcaklarının artık ülkemizi terk ettiğini ifade etti. Afrika sıcaklarının yerini sağanak yağışlar ve mevsim normallerindeki sıcaklıklar alacak.

Çevre Haberleri