Manisa Soma'da orman yangını nedeniyle bir mahalle daha tahliye edildi

Manisa’nın Soma ilçesinde gündüz başlayan orman yangınının söndürülmesi için çalışmalar devam ederken bir mahallede daha insanların tahliye edildikleri açıklandı.

Manisa’nın Soma ilçesinde bugün bir orman yangını çıktı. Yangın Deniş Mahallesi’nde başladı ve rüzgarın etkisi ile hızla yayıldı. Tekeliışıklar Mahallesi’ne alevlerin ulaşması ile bu mahalle tahliye edilmişti.

Akşam saatlerinde yangın daha da geniş bir alana yayıldı. Bayat Mahallesi de riskli bir hale gelince yetkililer burada bulunanları tahliye ettiler. Yangını söndürmek için ise kapsamlı bir çalışma yapılmaya devam ediliyor.

Manisa'nın Soma ilçesinde çıkan yangın sonrası bir mahalle daha tahliye edildi. Yangın söndürme çalışmaları ise gece görüşlü helikopter desteğiyle devam ediyor.

Deniş Mahallesi'nde ormanlık alanda başlayan yangına ilk etapta Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 1 uçak, 2 helikopter, 10 arazöz, 5 su ikmal ve 2 dozer ile Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri müdahale etti. Ardından ekip sayısı arttırılarak 5 uçak, 12 helikopter, 51 arazöz, 4 dozere çıkarıldı.

Tahliye edilen mahalle sayısı 2 oldu

Alevlerin Tekeliışıklar Mahallesi'ni iki koldan sarması nedeniyle mahalle tahliye edilmişti. Havanın kararması nedeniyle ağırlıklı olarak karadan yürütülen söndürme çalışmalarına gece görüşlü bir helikopter de destek verirken ilçeye bağlı Bayat Mahallesi de tahliye edildi.

Yangının kontrol altına alınabilmesi için çalışmalar olanca hızıyla sürüyor. Gece görüş konusunda sıkıntılar yaşanması ekiplerin yangın söndürme çalışmalarında zorluk yaşamalarına neden oluyor. Yangının daha fazla yayılmaması için ekiplerin dört koldan çalışmaları sürdürdükleri bildirildi.

Asayiş Haberleri