İzmir’de taksici Erge’yi öldüren katilin akıl hastalığı olmadığı ortaya çıktı

İzmir’de taksici Oğuz Erge’nin taksisine bindikten sonra 3 kurşunla öldüren Delil Aysal’ın ceza sorumluluğunu etkileyecek seviyede bir akıl hastalığının olmadığı öğrenildi. Rapor Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi tarafından hazırlandı.

31 Ocak 2024 gecesinde meydana gelen olayda taksici Erge, 19 yaşındaki Delil Aysal’ı üşümesin diye taksisine aldı. Araca aldığı kişi tarafından 3 kurşun ile acımasız bir şekilde öldürülen Erge’nin görüntüleri tüm Türkiye’yi derin bir yasa boğmuştu.

16 Şubat tarihinde düzenlenen görüşmede mahkeme heyeti, davayı 8 Mart 2024 tarihine erteledi. Delil Aysal için istenen raporda ise cezai ehliyetinin tam olduğu öğrenildi.

“PSİKOLOJİK SIKINTILARIM VAR” DEMİŞTİ

Katil Delil Aysal, 'nitelikli kasten öldürme', 'nitelikli yağma' ve 'ruhsatsız silah taşıma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle 16 Şubat günü 10. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Duruşmaya; tutuklu sanık Delil Aysal, taraf avukatları, taksici Oğuz Erge'nin yakınları da katıldı. Savunma için söz verilen katil Delil Aysal, kamera görüntülerini kabul ettiğini ancak seste oynama olduğunu ileri sürerek, "Ben taksiciye 'kimseye güvenme' demedim. Psikolojik sıkıntılarım var. Bu nedenle hastanede de yattım. Olay gecesi uyuşturucu hap ve alkol kullanmıştım. Silahta 5 kurşun vardı; 3'ünü taksi şoföründe, 2'sini de havaya ateş ederek kullandım. Pişman oldum" dedi. Mahkemede, olay gününe ait Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve araç içi kamera görüntüleri de izlettirildi. Mahkeme başkanı Delil Aysal'a, olay günü taksiye sağ arka kapıdan binmesine rağmen neden şoförün kör noktasına gelen sol arka koltuk kısmına geçtiğini sordu. Sanık ise o an bu durumu fark etmediğini öne sürdü.

RAPORDA CEZAİ EHLİYETİNİN TAM ÇIKTIĞI ÖĞRENİLDİ

16 Şubat'ta görülen duruşmada mahkeme heyeti, sanığın tedavi gördüğünü belirttiği Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinden cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığı yönündeki raporun mahkemeye getirilmesine, olayda bugün dinlenmesi gereken iki sanığın bir sonraki celseye zorla getirilmesine karar vererek, duruşmayı 8 Mart 2024 gününe erteledi. İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "nitelikli adam öldürme", "nitelikli yağma" ve "ruhsatsız silah taşıma" suçlarından tutuklu yargılanan Delil Aysal hakkında istenilen cezai ehliyet raporu ise, mahkemeye ulaştı.

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nin hazırladığı raporda, kişinin ceza sorumluluğunun etkileyecek bir seviyede akıl hastalığının ya da zayıflığının olmadığı belirtildi.

Asayiş Haberleri