Aydın'da yasaklı madde ticareti yapan şebeke çökertildi!

Aydın’ın Nazilli ilçesinde yasaklı madde ticareti yapan şebeke jandarma operasyonu ile çökertilirken 8 kişi tutuklandı.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde yasaklı madde ticareti ile alakalı olarak çok önemli operasyonların altına imza atıldı. Örgütlü bir şekilde yasaklı madde ticareti yapan şebekenin izini yakalayan Aydın İl Jandarma Komutanlığı bağlantılı operasyonlar ile şebekeyi çökertti.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı yönetiminde yasaklı madde satışı ve kullanımın engellemeye yönelik çalışmalar sürüyor. Edinilen bilgiye göre, Aydın İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü'nce Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 4 aydır devam eden takipli KOM faaliyeti kapsamında yapılan operasyonlarda başarılı bir sonuç elde edildi. Teknik ve fiziki takip sonucunda 'örgütlü yasaklı madde ticareti' suçunu işlediği tespit edilen 6 şüpheliye yönelik operasyon yapıldı

ÖRGÜT LİDERİ DE YAKALANDI

Yapılan 4 ayrı ara operasyonda yakalanan 2 suç örgütü üyesi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Organize suç örgütü lideri ve diğer örgüt üyelerinin de yakalanması, suç unsurlarının ele geçirilmesi maksadıyla gerçekleştirilen ikinci operasyonda da örgüt lideri O.S.'nin de aralarında bulunduğu 4 şüpheli şahsa ait 14 ayrı adreste eşzamanlı operasyon yapıldı.

Aralarında suç örgütü ile bağlantılı oldukları tespit edilen 3 şahıs ile birlikte toplam 7 şüpheli kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda çeşitli türlerde ve miktarlarda yasaklı madde, 1 adet 7,65 mm. çapında tabanca, 3 adet yasaklı madde kullanma aparatı, 7 adet cep telefonu ele geçirildi. Yakalanarak gözaltına alınan toplam 7 şüpheli, işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Dosya kapsamında 2 tutuklu şahıstan 1'i adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, örgüt lideri ile birlikte 8 şahıs tutuklandı.

Aydın’da yasaklı madde ticaretine yönelik kapsamlı çalışmalar yapılıyor. Bu şekilde haksız kazanç elde edip insanları zehirleyen tacirlere göz açtırılmıyor. İl genelinde yeni operasyonların yapılması ayrıca bekleniyor.

Asayiş Haberleri