2023 yılında daha güzel bir UŞAK olabilir

Günahı ve sevabıyla geçmişi iyi değerlendirirsek gelecek için doğru hedefler tespit edebiliriz. Tabi bu benim şahsi düşüncemdir. Bu yazımda 2022 yılında Uşak’ta yaşanmışlıkları değerlendirmek isterim.

Bence, Uşak’ta 2022 yılında yaşanan en güzel olayların başında Sayın Dr. Turan Ergün’ün İçişleri Bakanlığı tarafından Uşak’a Vali olarak atanması gelmektedir.

Sayın Turan, üç ilçede kaymakamlık yapmış, daha sonra mülkiye müfettişliği ve 10 Haziran 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığına atanmıştır.

12 Mayıs 2022 tarih ve 2022/209 sayılı karar ile Uşak Valiliği görevine atanan Sayın Turan 18 Mayıs 2022 tarihinde de ilimize gelerek Uşak Valiliği koltuğuna oturmuştur. Bugün itibarıyla Uşak Valiliği koltuğunda 7 ayı deviren Sayın Turan’ın çalışmalarını değerlendirmek için bu süreç sanırım yeterlidir.

İlk bakışta 7 ayda Uşak’ta çok şeyin değişmediğini söyleyebilirsiniz. Haklısınız da. Bence de çok şey değişmedi. Ama Sayın Turan’ın nezdinde öyle bir sinerji oluştu ki, bu da bende 2023 yılında Uşak’ın şahlanabileceği umudu oluşturdu.

Görüştüğüm birçok daire müdürü işlerine kilitlenmiş. Sohbetlerimizde Uşak için yapmak istedikleri projelerden bahsederken gözleri parlıyor, valimizin kendilerine destek olmasından sevinçle bahsediyorlardı.

Vali Sayın Turan’ın koltuğunda geçirdiği 7 aylık süreçte bence yaptığı en güzel iş, ilimizin sorunlarını en doğru biçimde tespit edip çözümleri için büyük adımlar atması olmuştur.

İzlenimlerime göre; Sayın Turan bozuk bostana girip düzeltmek yerine, o bostanı baştan aşağı yenilemeye sahip bir anlayış içerinde hareket etmektedir. Bunu yaparken de gerek bürokratlarla gerekse vatandaşlarla doğru iletişim kurmakta, sevecen, ılımlı ve gönül alan davranışlarıyla karşısındakini de ikna ederek çorbada tuzu olduğunu hissettirmesi, başarıya giden yolda büyük bir sinerji oluşturmaktadır.

Çok şanssız bir yönetici

Uşak’ı yöneten en önemli bir diğer makam olan Uşak Belediye Başkanlığına gelince; 2019 yerel seçimlerinde Uşak halkının oyları ile seçilen Sayın Mehmet Çakın’ı çok şanssız bir başkan olarak görürüm.

Neden derseniz; daha yılını doldurmadan tüm dünyada bir korana salgını peydah oldu. İnsanlar iki yıla yakın bir zamandır sokağa bile çıkamadı. Bu durum ister istemez, belediye çalışmalarını da olumsuz yönde etkiledi.

Sayın Çakın’ın bir diğer talihsizliği de iktidar olan bir partinin seçilmiş belediye başkanı olmasına rağmen, diğer AK Partili belediyeler kadar iktidarın nimetlerinden faydalanamamasıdır.

Örneğin; yaklaşık 7 yıldır yapımı yılan hikayesine dönen Uşak Kurtuluş Millet Bahçesi. Daha kolay olur diye yapımı çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığına devredilmiş, 2 kez ihaleye çıkılmış ve bu ihaleler iptal edilmişti.

www.usakgundem.com İnternet Haber Sitesi farkını göstermiş, 15 Aralık 2022 tarihinde 3’üncü kez ihaleye çıkıldığını siz değerli Okurlarımıza duyurmuştu. Sanırım ihale, tekliflerin değerlendirme aşamasında. Henüz bir ses yok. Sizler için o olayın da takipçisiyiz.

Belediye tarafından neredeyse her mahallede yapılan spor tesisleri faaliyete geçtiğinde Uşak’tan ulusal ve uluslararası alanlarda rekortmen şampiyonların çıkacağına inanıyorum.

Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen kültürel ve sosyal etkinliklerin de Uşaklının bu alanda ihtiyacını gidermesinin yanı sıra düzenlenen sanat ağırlıklı kurslarla Uşak’tan geleceğin büyük sanatçılarının yetişeceğinden hiç kuşkum yok.

Başta Uşak olmak üzere; yeni yılın, ülkemize, dünyamıza ve insanlığa, sağlık, mutluluk ve hayırlar getirmesini diler, hepinizin yeni yılını kutlarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi

Garip

24 Kasım 2022 Perşembe 09:54