Uşak, İzmir, Ankara, İstanbul, Kütahya, Afyon, Denizli için sabah 07.30’da belli oldu!

Sabah erken saatlerde Uşak, İzmir, Ankara, İstanbul, Kütahya, Afyon, Denizli başta olmak üzere tüm iller için sabah 07.30'da belli oldu. Aktarılan habere göre sağanak yağış pek çok ilimizde etkisini kaybederken, yağışların batıdan doğuya kaydığı öğrenildi
Uşak, İzmir, Ankara, İstanbul, Kütahya, Afyon, Denizli için sabah 07.30’da belli oldu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durum tahminlerini il il vatandaşlara duyurmaya devam ediyor. Sağanak yağışlar sonrasında vatandaşlar havaların ne zaman bahar ayına döneceğini merak ederken, konuya ilişkin Meteoroloji açıklama yaptı. İşte merak edilenler..

Meteoroloji, güncel hava durumuna ilişkin yaptığı açıklamasında, “Marmara'nın batısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Osmaniye çevreleri, Adana'nın kuzey ve doğusu, Hatay ve Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri, Samsun ve Ordu'nun iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi devam etmektedir” ifadesini kullanırken, yağışların yavaş yavaş doğu bölgemize kaymaya başladığı aktarıldı.

ekran-goruntusu-2024-04-21-085538-min.png

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji, bunun yanı sıra yağışların gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olmasının beklendiğini açıkladı. Bunun yanı sıra vatandaşların yaşanabilecek bu durumlar karşısında dikkatli olmasını belirtti. Yağışlar için yapılan açıklamada, “Yağışların gece saatlerinden Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

Diğer yandan Batı Karadeniz kıyılarında da kuvvetli rüzgar görülebileceği ve çatı uçması, doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzlukların görülebileceği ifade edildi. Bu sebeple vatandaşların dikkatli olması istendi.

Çığ tehlikesi için de yapılan açıklamada, “Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır” denildi.

RÜZGARA KARŞI DİKKAT!

Sıcaklıkların batı bölgelerde 2-4 derece azalacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı aktarıldı. Bunun yanı sıra rüzgarın güneyli yönlerden yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlü hafif bir şekilde eseceğinin tahmin edildiğini açıklandı.