Türkiye haritası kıpkırmızı her yer tehlikeli! Moriwaki deprem uyarısı yaptı o fay kırılmadı her an olabilir

6 Şubat depremleri ile yerle bir olan Türkiye'de büyük bir fay hareketliliği başlamıştı. Bir sonraki büyük deprem nerede olacak sorusuna yanıt geldi!
Türkiye haritası kıpkırmızı her yer tehlikeli! Moriwaki deprem uyarısı yaptı o fay kırılmadı her an olabilir

Türkiye haritası kıpkırmızı her yer tehlikeli! Moriwaki deprem uyarısı yaptı o fay kırılmadı her an olabilir - Uzun yıllardır Türkiye hakkında araştırmalar gerçekleştiren ve önemli uyarılarda bulunan Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki yeni açıklamalar yaptı. Bir kere daha deprem uyarısı yapan Moriwaki deprem beklenen şehirleri sıralayarak uyarılarda bulundu.

Çok katlı bina uyarısı yapan Moriwaki, Türkiye'de, nüfusunun yoğunlaştığı İstanbul, Ankara ve İzmir'de çoğunlukla tercih edilen dikey yerine yatay mimariye geçilmesi gerektiğini belirtti. Japon deprem uzmanı, "Yatay yapı yapmak lazım. Türkiye, Japonya'dan iki kat büyük. Japonya hem ada ülkesi hem de yanardağ çok var. Buna rağmen insanlar küçük evlerde yaşamaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

BİR SONRAKİ BÜYÜK DEPREM NEREDE OLACAK, TÜRKİYE'DE DEPREM RİSKİ YÜKSEK OLAN İLLER HANGİLERİ?

Olası İstanbul depremine karşı kentten ayrılmayı planlayanlara seslenen Moriwaki, "Öncelikle Ege'ye gidiyorlar. Orada da fay hattı var. İzmir depreminde asıl fay daha kırılmadı. Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı. Nereye gidiyorsa tehlikeli" değerlendirmesini yaptı.

Moriwaki, deprem sıklığının 2019'dan sonra Türkiye'de arttığını söyleyerek ülke geneli bilinçlendirme faaliyetlerine hız verilmesi gerektiğini belirterek "Kabul etmek lazım 'Allah korusun tekrar gelmesin' değil, 'Allah korusun tekrarı kötü olmasın' demeli yani deprem gelebilir, hazır olmak lazım" dedi.

Japonya'da benzer şekilde deprem hazırlıkları yapıldığını ifade eden Moriwaki devletin, halkın, okulların depreme hazır olmalarını sağlamanın önemine değinerek depreme hazırlığın yüzde 70 oranında hasarı azaltıcağını, bunun da son derece yüksek bir rakam olduğunu söyledi.

NOT: Burada yer alan bilgiler Moriwaki tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup, usakgundem.com tarafından haberleştirilmiştir. Depremi önceden doğru bir şekilde bilmek mümkün olmamakla beraber ifadeler tahminleri içermektedir.