Sınavsız mülakatsız çarşı ve mahalle bekçisi alımı bu sabah başladı! En az ilkokul mezunu

İş arayanların müracat ettiği kurumlar arasında yerini alan İŞKUR güncel personel alımlarını iş arayanlara duyurmaya devam ediyor. Bu kapsamda aktarılan son habere göre sınavsız mülakatsız çarşı ve mahalle bekçisi alımı başladı. İşte detaylar..
Sınavsız mülakatsız çarşı ve mahalle bekçisi alımı bu sabah başladı! En az ilkokul mezunu

Enflasyonun hızla artış gösterdiği bu dönemde eli iş tutan her vatandaş iş aramasına hız kazandırdı. Bu noktada A'dan Z'ye her türlü meslek için güncel personel alımlarını yayımlayan İŞKUR yeni ilanları duyurmaya devam ediyor. Çarşı ve mahalle bekçisi personel alımını bekleyenler için başvurular başladı. Peki, başvuru şartları neler?

ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİSİ ALIMI

İş arayanlar için İŞKUR üzerinden yeni çarşı ve mahalle bekçisi alımı ilanı yayımlandı. Başvuruda bulunmak isteyenler için detaylar belli olurken, başvuru şartları da açıklandı. Başvurular İŞKUR üzerinden online olarak yapılacak olup detaylar şu şekilde aktarıldı..

BAŞVURU ŞARTLARI

Çarşı ve mahalle bekçisi alımlarında adayların taşıması gereken genel ve özel şartlar bulunuyor. İŞKUR üzerinden yayımlanan genel şartlar şu şekilde sıralandı:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • En az 18 yaşını tamamlamış olmak
  • En az ilkokul mezunu olmak
  • Çalışmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorununun olmaması
  • Gerekli durumlarda vardiyalı ve ayakta çalışabilmeye uygun olmak

Genel olarak bekçi alımları için adaylarda bu şartlar aranmaktadır. Ancak yayımlanan ilanlar içerisinde yaş ve eğitim kriterleri değişkenlik gösterebilmektedir. Bu sebeple başvuruda bulunmadan önce ilanların içerisindeki kriterleri de incelemeniz önerilmektedir.

SON BAŞVURU NE ZAMAN?

Başvuruda bulunacak adaylar, son başvuru tarihlerini de merak ediyor. İŞKUR üzerinden yayımlanan çarşı ve mahalle bekçi alımlarında son başvurular belli oldu. Yayımlanan ilanların sağ kısmında yer alan tarihlerden son başvuru tarihlerini görüntüleyebilirsiniz. İŞKUR üzerinden alımların başladığı son çarşı ve mahalle bekçi alımı için başvurular 30 Nisan'da sona erecek.

ekran-goruntusu-2024-04-23-103415.png

İşe başvurmak isteyen adayların TC kimlik numaraları ve şifreleri ile İŞKUR'a giriş yaparak başvurabilecekleri açıklandı.