MSB işçi alım başvuru İŞKUR! MSB 1829 işçi alım başvuru şartları ve tarihi

MSB işçi alım başvuru İŞKUR ekranı son günlerin en sık araştırılan konuları arasında yerini alıyor. Milli Savunma Bakanlığı MSB 1829 işçi alım başvuruları başladı mı, başvuru şartları ve tarihi belli mi? İşte MSB işçi alım detayları
MSB işçi alım başvuru İŞKUR! MSB 1829 işçi alım başvuru şartları ve tarihi

Milli Savunma Bakanlığı bünyesine 1829 işçi alımı yapacak. Başvuruların İŞKUR üzerinden alınacağı MSB 1829 İŞKUR işçi alım başvuruları başladı! Peki, MSB işçi alım başvuru şartları neler, başvurular ne zamana kadar alınacak?

MSB 1829 SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI

Milli Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamasında bünyesine 1829 sürekli işçi alımı yapacağını açıkladı. Açıktan sürekli işçi alımı için başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak. Başvuruda bulunmak isteyenler için başvurular 24 Nisan sabahı itibarıyla başladı. Yayımlanan ilan metninde şu ifadeler yer aldı:

“Millî Savunma Bakanlığına bağlı iş yerlerinde istihdam edilmek üzere 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında 1.829 (bin sekiz yüz yirmi dokuz) Açıktan Sürekli İşçi Temini yapılacaktır. Başvurular Türkiye İş Kurumu üzerinden alınacaktır. İlan ile ilgili bilgilere Türkiye İş Kurumu internet sitesinden ulaşılabilmektedir. İlan 24 Nisan 2024 tarihi itibarı ile yayımlanmıştır”

MSB İŞÇİ ALIM BAŞVURU TARİHLERİ

Yapılacak alıma başvurmak isteyenler MSB işçi alım başvuru tarihlerini merak ediyor. Aktarılan son habere göre MSB işçi alım başvurular 24 Nisan tarihinde başladı. Son başvurular 29 Nisan tarihine kadar devam edecek.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI (MSB) İŞÇİ ALIM ŞARTLARI

İŞKUR üzerinden başvurularının başladığı MSB işçi alım başvuru şartları şu şekilde:

  • TC vatandaşı olmak
  • 18-35 yaş arasında olmak
  • Kanunda belirtilen suçlardan mahkum olmamak
  • Terör örgütleri ile eylem birliği içerisinde olmamış olmak ve örgütlerin propagandasını yapmamış olmak
  • Kamu haklarından mahrum olmamak
  • Askerlikle ilişiğinin olmaması
  • Emekli olmamak, yaşlılık aylığı almıyor olmak
  • Yayımlanan ilanlarda aranan şartları taşımak

Her adayın İŞKUR üzerinden yayımlanan 1 ilana başvuru yapabileceği belirtildi. Bunun yanı sıra MSB’de ücretleri genel bütçeden ödenen bir iş yerinde çalışan işçilerin başvurularının kabul edilmeyeceği açıklandı.