Kiracı kirayı geciktirirse evden çıkarılır mı?

Kiracının kira ödemelerini aksatmaları durumunda ev sahipleri için hangi hakların doğduğu merak konusu oluyor. Kiracı kira ödemesinin gününde ödeme yapmazsa ne olur?
Kiracı kirayı geciktirirse evden çıkarılır mı?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında en temel konu kiracının düzenli bir şekilde kira ödemesini yapmaları gerektiğidir. Bazı kiracılar bu temel sorumluluklarını zaman zaman aksatabiliyorlar. Ev sahipleri de bu durum ile karşılaşınca ne yapabileceklerini merak ediyorlar. Kira ödemesi yapmayan kiracıya karşı yasalar ev sahiplerine hangi hakları veriyor?

KİRACI KİRAYI AKSATIRSA NE OLUR?

Kira sözleşmesi ile kurulan ev sahibi ve kiracı ilişkisinde kira ödemeleri önemli bir yer tutuyor. Kiracı da kira ödemesinin ödeme gününde yapmadığı takdirde bu büyük sorumluluğu yerine getirmemiş oluyor. Bu durum karşısında ise ev sahibinin bazı yasal hakları doğuyor. Bir gün dahi kira ödemesi gecikirse ev sahibi bu ödemeyi alabilmek için yasal işlem başlatma hakkına sahiptir. Bunun için de kiracıya ödemeyi yapması için ev sahibi tarafından yazılı ihtar gönderilir. Bu yazılı ihtarın çok ayrı bir özelliği bulunmaktadır.

Ev sahibinden yazılı ihtar gelen kiracı kira ödemesini yaparak bu süreci sonlandırabilir. Bu durumda ev sahibinin herhangi bir ek hakkı doğmayacaktır. Ancak burada çok hayati bir ayrıntı bulunuyor. Ev sahibinin haklı gerekçe ile göndermiş olduğu yazılı ihtar kiracının başını derde sokabiliyor.

Bir kira sözleşmesi yılı içerisinde ev sahibinden haklı gerekçe ile yazılı ihtar alan bir kiracı için ev sahiplerine çok önemli bir hak veriliyor. Bu durumda olan ev sahibi direkt mahkemeye başvurup kiracısının tahliyesini talep edebiliyor. Bu duruma düşmek istemeyen kiracıların bundan dolayı çok dikkatli olmaları gerekiyor. Kira ödemelerinin geç yapılması ev sahibinin iki ihtar ile kiracıyı evden çıkarması ile sonuçlanabilir.