İzmir Aydın Balıkesir Çanakkale Manisa Bursa Kütahya Eskişehir! Çok şiddetli geliyor tedbirli olun

Son dakika uyarıları peş peşe yapılırken ekipler teyakkuz durumuna geçirildi Ege diken üstünde. İzmir, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Manisa, Bursa, Kütahya, Eskişehir için uyarı geldi.
İzmir Aydın Balıkesir Çanakkale Manisa Bursa Kütahya Eskişehir! Çok şiddetli geliyor tedbirli olun

İzmir Aydın Balıkesir Çanakkale Manisa Bursa Kütahya Eskişehir! Çok şiddetli geliyor tedbirli olun - Son dönemde afetlerin biri bitmeden biri başlarken Türkiye için yeni bir son dakika uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada pek çok ilde hem yerel yönetimlerin hem de vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

FIRTINA UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ, ESKİŞEHİR'DE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Eskişehir’in de içerisinde bulunduğu bölgede kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor Meteoroloji 3’üncü Bölge Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre, Eskişehir’in de içinde bulunduğu bölge genelinin kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor. Rüzgarın yarın öğle saatlerinden itibaren Eskişehir ve Kütahya çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli rüzgar zaman zaman kısa süreli kuvvetli fırtına beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, iç kesimlerde toz savrulması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

firtina.jpg

Aydın'da bu akşam itibariyle kuvvetli rüzgarın etkili olması beklenirken, yetkililer olumsuzluklara karşı dikkatli olunması konusunda uyardı. Aydın'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması beklenirken, meteorolojiden yapılan açıklamaya göre bugün akşam saatlerinden itibaren Aydın'da kuvvetli rüzgarın etkili olacağı bildirildi. Konu ile ilgili Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada "İl genelinde güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) esmekte olan rüzgarın bugün akşam saatlerinden, yarın (24.04.2024 Çarşamba) akşam saatlerine kadar il genelinde güney ve güneybatıdan yer yer fırtına (70-80 km/saat) şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması, iç kesimlerde toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri yer aldı.

Belirtilen illerde Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hem şiddetli rüzgar ve fırtına uyarısı hem de toz taşınımı uyarısı yapıldı. Vatandaşların tedbirli olmaları istenirken yerel yönetimlerin de gerekli tedbirleri almaları hatırlatıldı. Uyarılar yarın saat 19:00'a kadar geçerli olacak...