Günlük 1.500 TL’ye sınavsız mülakatsız çalışacak işçi alımı yapılıyor!

İş arayanlar için işverenler çağrıda bulunuyor! Günlük 1.500 TL ücret ile çalışacak işçi bulamadıklarını ifade eden işverenler farklı şehirlerden gelmek isteyenler için önemli açıklamalarda bulundu.
Günlük 1.500 TL’ye sınavsız mülakatsız çalışacak işçi alımı yapılıyor!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremde felaketi yaşayan iller arasında olan Hatay’ın inşa süreci devam ediyor. İşverenler iş yoğunluğu sebebiyle kalıp ustalarının günlük 1.500 TL’ye çalıştıklarını ve işçi bulmakta zorlandıklarını ifade ediyor.

Sektördeki çalışanlar farklı illerde bulunan iş arayan vatandaşlara seslenerek iş yoğunluğunun en az 2 yıl daha devam edeceğini belirtti.

İŞ SORUNU BÜYÜYOR

Kahramanmaraşlı merkezli depremden en çok etkilenen illerin başında Hatay geliyor. Kent gelinde inşa ve şehri yeniden kurma süreci devam ederken, ustaların eleman sıkıntısı ve çalışacak işçi bulma problemi yaşadığı aktarıldı. İstenilen seviyede çırak olmaması ve eleman sayısının azlığı, günlük yevmiyeleri artırıyor.

hatay-da-gunlugu-1500-liraya-insaat-iscisi-17253678-8756-amp.jpg

İŞ YOĞUNLUĞU EN AZ 2 YIL DAHA SÜRECEK

Konuya ilişkin kalıp ustası Ahmet Turunç, yaptığı açıklamasında iş yoğunluğunun en az 2 yıl daha devam edeceğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Bayağı yoğunuz, işçi bulma sıkıntımız var. Elimizden geldiği kadar güzel Hatay'ımızı inşa etmeye çalışacağız. İşimizin ağır olduğu için kimse bu işe el atmıyor. Bu gidişle 2 yıl kadar bu yoğunluk devam edecek gibi ama gerçekten çok yorulduk. Bir kalıpçının yevmiyesi Hatay'da ortalama bin 500 TL keşke böyle bir afet olmasaydı da böyle bir yoğunluk olmasaydı”

“GELMEK İSTEYENLER DİĞER İLLERDEN GELEBİLİR”

Kalıp ustası Mecit Özçelik ise gelmek isteyenlerin diğer illerden gelip çalışabileceklerini ifade ederek, “Depremin ardından iş yoğunluğu çok var Hatay'da. Bu yoğunluğa yetişemiyoruz. Kalıp ustasının yevmiyesi bin 500 TL yevmiye alıyor Hatay'da. Alttan yetişen eleman yok, bölgede iş sahası da var. Gelmek isteyenler diğer illerden gelip çalışabilirler" ifadelerini kullandı. Bölgede çalışanlar iş arayanları Hatay’a çağırıyor.