Ev sahipleri yaşadı! Kiracılar 4 şartla 3 ayda evden çıkarılıyorlar!

Ev sahiplerinin kiracıları kolay bir şekilde evden çıkarabilmelerinin yasal yolu açıldı. 4 şartın yerine gelmesi halinde ev sahipleri kiracıları 3 ayda evden çıkarabilecekler.
Ev sahipleri yaşadı! Kiracılar 4 şartla 3 ayda evden çıkarılıyorlar!

Kiracıların evden tahliye edilmeleri ev sahiplerinin en büyük sorunu olmaya devam ediyor. Kiracının evden çıkarılması hiç de kolay değil. Kiracı eğer kira ödemelerini aksatmadan ödüyorsa bu kiracıyı evden çıkarmak neredeyse imkansıza yakın oluyor. Ancak bunun yasal bir yolu açıldı. Üstelik öyle yıllarca da beklemeye gerek kalmıyor. Ev sahipleri direkt olarak mahkemeden kiracıları için tahliye kararı çıkarabiliyorlar.

EV SAHİPLERİNİN 4 ŞARTA İHTİYAÇLARI VAR!

Ev sahiplerinin kiracıları evden çıkarabilmeleri için 4 şartın aynı anda yerine gelmesi gerekiyor. Bu şartlar yerine geldiğinde mahkemeden karar çıkarılabiliyor. Bu şartlar merak konusu olurken ev sahiplerinin sırasıyla bir yolu izlemeleri gerekiyor.

Öncelikle kira sözleşmesinin süresinin dolması gerekiyor. Bu sürenin kaçırılması halinde ise kira sözleşmesi otomatik olarak 1 yıl daha uzayacaktır. İkinci şart ise 10 yıllık kiracılık şartının gerçekleşmiş olması bulunuyor. Bu koşullar sağlandığında ise ev sahibi kira sözleşmesinin süresinin dolmasına en az 3 ay kala kiracıya bildirim yapması gerek. Kiracıya evden çıkması gerektiği ve kira sözleşmesinin uzatılmayacağı bildirilir. Bu 3 aylık süre dolunca ise ev sahibi yasal süreci başlatır.

HANGİ YASAL SÜREÇ TAKİP EDİLMELİ?

Öncelikle ev sahibi 4 şartın yerine gelmesinin ardından arabulucuya başvuracaktır. Burada kiracı ile anlaşılmayacak sadece yasal sürecin geçilmesi sağlanacak. Bu süreç tamamlandığında ise ev sahibi mahkemeye başvurarak tahliye davası açıyor. Bu davada ev sahibinin eli çok güçlü olacağı için de ilk celsede mahkemeden tahliye kararı çıkıyor. Bu şekilde kiracı 3 ay içerisinde evden çıkarılmış oluyor.